Galaxy A5 (2015) akkumulátor csere 13.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Akkor indokolt a Samsung Galaxy A5 akkumulátor csere, ha a készülék folyamatosan kikapcsol vagy újraindul a töltőről való lecsatlakoztatás után, továbbá 10-30%-os szintnél feljebb nem képes feltöltődni.

A cserélendő Samsung Galaxy A5 akkumulátor

A Samsung Galaxy A5 egy 2900 mAh-ás akkumulátorral rendelkezik, melynek köszönhetően 1 napig gond nélkül kibírja a készülék töltés nélkül. Az üzemidőt különböző szoftveres megoldásokkal akár növelni is lehet.

A Samsung Galaxy A5 akkumulátor cseréjére akkor van szükség, ha a készülék hálózati adapterről vagy USB kábelen keresztül a számítógépről töltve megfelelően üzemel, lecsatlakoztatást követően viszont hirtelen kikapcsol. Az is előfordulhat, hogy az akkumulátor csupán 10-30%-ra tud feltöltődni, illetve ebben az intervallumban kikapcsol, újraindul. Ha ezeket tapasztalod Te is, akkor javasoljuk az Galaxy A5 akkumulátor cserét.

Fontos megemlíteni, hogy sok helyen árulnak „gyári” akkumulátort, viszont ezek többsége csupán gyári minőségű után gyártott alkatrész, amivel óvatosságra intünk mindenkit. Szervizeinkben kizárólag a Samsung által gyártott akkumulátorokat árulunk, és ezeket szereljük be a készülékekbe!

Samsung Galaxy A5 akkumulátor csere menete

Mivel a Samsung Galaxy A5 akkumulátora beépített, így bonyolultabb szervizfolyamatot igényel a cseréje, mint a régi, kivehető akkumulátorok esetében. Először el kell távolítani a középkeretet és a hozzáragasztott hátlapot. Ezt követően hozzáférünk az akkumulátorhoz. Egy vékony, műanyag eszköz segítségével óvatosan leválasztjuk az akkumulátort a helyéről. A Samsung által gyártott (!), hibátlan akkumulátor beszerelése és csatlakoztatása után újrarögzítjük a középkerettel egybeépített hátlapot, melynek száradási ideje miatt a teljes szervizelési idő kb. 2,5-3,5 órát vesz igénybe.

Pro tipp

  • Az akkumulátor üzemidejének növelésére több hasznos tippet olvashatsz az interneten
  • Ne használj olyan akkumulátort, melynek beszerzési helye ismeretlen számodra. Egy felpúposodott vagy felrobbant akkumulátor ugyanis nagyobb mértékű kárt okozhat a készülékben, mint amennyit spórolhatsz rajta.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10