Galaxy A5 (2015) bekapcsoló gomb szalagkábel csere 14.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Ha nem reagál a Samsung Galaxy A5 készüléked a bekapcsoló gomb megnyomásra, akkor valószínű, hogy meghibásodott maga a gomb, vagy a bekapcsoló gomb szalagkábel.

A cserélendő Samsung Galaxy A5 bekapcsoló gomb szalagkábel

Általában nem szokott meghibásodni normál használat mellet a bekapcsoló gomb szalagkábele, viszont vannak olyan extrém esetek, amikor elszakad, zárlatos lesz a kábel, így nem tudja közvetíteni a jelet az alaplapnak. Ha a készülék nagymértékű ütésnek van kitéve, esetleg a fém középkeret megreped és a repedésen keresztül bejut a nedvesség a szalagkábelhez, az zárlatot okozhat benne, így a hibát a cserével lehet kiküszöbölni.

Ha tehát azt tapasztalod, hogy a Galaxy A5 készüléked egyáltalán nem, vagy csak nagyon nehezen reagál a bekapcsoló gomb megnyomására, akkor mindenképpen javasoljuk, hogy nézesd meg szakszervizben a telefonod.

Samsung Galaxy A5 bekapcsoló gomb szalagkábel csere menete

A bekapcsoló gomb és a szalagkábel a fém középkereten kapott helyet, így a cseréhez el kell távolítani a hátlapot, melyet ragasztóval rögzítettek a középkerethez. Ezután lecsavarozzuk a fém középkeretet a kijelző keretről, így hozzáférünk a meghibásodott szalagkábelhez, amit óvatosan eltávolítunk, majd helyére beszereljük az új, gyári Samsung Galaxy A5 bekapcsoló gomb szalagkábelt. Végezetül visszacsavarozzuk a középkeretet, majd visszaragasztjuk a hátlapot. A ragasztás száradása miatt a folyamat kb. 2,5-3,5 órát vesz igénybe.

Pro tipp

  • Szerviznehézségi szint: 8/10