Galaxy A5 (2015) fülhallgató jack csatlakozó csere 14.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Akkor indokolt a Galaxy A5 fülhallgató jack csatlakozó csere, ha a fülhallgatón keresztül nem hallhatóak az audio- vagy médiafájlok. Szennyeződés, beázás, vagy a szalagkábel sérülése okozhatja a hibát.

A cserélendő Samsung Galaxy A5 fülhallgató jack csatlakozó

Különböző szennyeződések „eldugíthatják” a jack csatlakozót, ezáltal a készülék nem fogja tudni megszólaltatni a különböző hanganyagokat a fülhallgatón keresztül. Ilyen esetben az aljzat alapos tisztítása megoldhatja a problémát. Ha nedvesség éri a csatlakozót, akkor az oxidációs folyamatok szintén megakadályozhatják a fülhallgató és az aljzat közötti megfelelő érintkezést. Ekkor egy ultrahangos tisztítás nyújthat gyógyírt a problémára.

Ha ezek közül egyik sem válik be, vagy egy extrém sérülés miatt megsérült a csatlakozó szalagkábele, akkor javasolt a Galaxy A5 fülhallgató jack csatlakozó csere.

Mivel ez az alkatrész egy egységet képez az USB csatlakozóval és a home gomb két oldalán elhelyezkedő érintőpanelekkel, ezért csak együtt lehet cserélni ezeket az alkatrészeket.

Samsung Galaxy A5 fülhallgató jack csatlakozó csere menete

A Galax A5 hátlap eltávolítása az első lépés, melyet ragasztóval rögzítettek a középkerethez. Ezt követően leválasztjuk a kijelző keretről. Az alaplap eltávolításához lecsatlakoztatjuk róla az összes szalagkábelt, majd kiemeljük, az akkumulátorral együtt. Mivel az érintő panelek a kijelző mögött helyezkednek el, ezért le kell választanunk a kijelzőt is, majd óvatosan eltávolítjuk a érintőgombok érzékelőit is. A fülhallgató jack csatlakozó és USB port csavarjainak kiszerelése után kicseréljük a sérült alkatrészt az új, gyári modulra végül pedig kezdődhet a készülék összeszerelése és ragasztása. Az új ragasztás megszáradása miatt a szervizelési idő kb. 3-4 órát vesz igénybe.

Pro tipp:

  • Ha beázik az aljzat, akkor egy ultrahangos tisztítás orvosolhatja a problémát.
  • Szerviznehézségi szint:7/10