Galaxy A5 (2015) hátlap csere 18.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Ha a Galaxy A5 hátlap betört vagy karcolódott, a kezed és a többi alkatrész épségének érdekében érdemes minél előbb kicserélni azt! Szervizünkben azonnal, helyben megoldjuk a problémát.

A cserélendő Samsung Galaxy A5 hátlap

Ahogy az újabb készülékeknél már jól megszokhattuk, a Samsung Galaxy A5 hátlapja nem pattintható le olyan egyszerűen, mint a régebbi modelleké, hiszen a gyárban ragasztóval rögzítették a fém középkerethez, így egy-egy leejtéskor nem hullik darabokra a készülék. A nagyobb biztonság érdekében üveglappal látták el a Galaxy A5 hátlapját, így még ellenállóbb az ütődésekkel szemben, kellemes a tapintása, továbbá kevésbé karcolódik. A hátlap „magányos” eleme a készüléknek, tehát nincs hozzáépítve egyéb alkatrész, az oldalsó gombok és a hátlapi kamera lencse is a fém középkereten kaptak helyet.

Annak ellenére, hogy az üvegborítás jól teljesít és „láthatatlan védelmezőként” óvja a készülék belső alkatrészeit, vannak olyan extrém helyzetek, amik már meghaladják az „erejét”. Ilyen például, ha nagy magasságból ejtjük le a készüléket hátlappal lefelé, egy kemény felületre. Vagy ha extrém, összpontosított nyomásnak van kitéve. Azért veszélyes, ha bereped vagy betörik a hátlap, mert a kiálló apró szilánkdarabok könnyedén megsérthetik tenyerünket, továbbá a repedéseken keresztül bejuthat a nedvesség a belső alkatrészekhez is, ami zárlatot okozhat az elektronikában.

Tehát nem csak a telefon esztétikus megjelenését veszélyezteti a hátlap sérülése, hanem kezünk és a belső alkatrészek épségét is, ezért ilyen esetekben javasoljuk a mielőbbi cserét.

Ha a hátlap sérülésén felül egyéb sérülés is érte a telefonod, akkor nézz szét a többi szervizleírás között és bizonyosodj meg a hibákról, valamint olvasd el, hogy mi a teendő!

A Samsung Galaxy A5 hátlap csere menete

A Samsung Galaxy A5 hátlapját speciális ragasztóval rögzítették a fém középkerethez, így elsőként ezt az összeragasztott komponenst kell eltávolítanunk az eszközről. Ezután az új, gyári Samsung Galaxy A5 hátlapot és az ehhez rögzített középkeretet felhelyezzük a készülékre. A ragasztó száradási ideje kb. 2-3 óra, így a teljes szervizelési idő 2,5-3,5 órát vesz igénybe.

Pro tipp

  • Különböző védőtokokkal megóvhatjuk a készülék hátlapját egy bizonyos szintig a sérülésektől.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10