Galaxy A5 (2015) home gomb csere 14.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A Samsung Galaxy A5 home gomb cserére akkor van szükség, ha a gomb nem reagál az érintésre/ megnyomásra, vagy nem képes megfelelően leolvasni az előzőleg már beállított ujjlenyomatot.

A cserélendő Samsung Galaxy A5 home gomb

A Samsung Galaxy A5 home gombja megkapta a nagyobb ár kategóriájú készülékekre jellemző ujjlenyomat- olvasót is, mellyel biztonságosabbá és kényelmesebbé tették a telefon használatát. Ahogy viszont minden extra funkció, úgy ez a fejlesztés is több hibalehetőséget rejt magában, mint például egy egyszerű gomb. Ha például vizes kézzel érintjük meg a home gombot és az ujjunkról befolyik a víz a készülék belsejébe, akkor könnyedén zárlatot okozhat a home gomb elektronikájában. Ezen kívül, ha extrém nagy ütés éri a készülék alját, akkor is előfordulhat, hogy meghibásodik a home gomb, így ilyen esetekben is az alkatrész cseréje oldhatja meg a problémát.

Samsung Galaxy S6 Edge Plus home gomb csere menete

A Samsung Galaxy A5 home gomb cseréje magas szervizelési ismereteket igényel, ezért azt javasoljuk, hogy szakszervizben végeztesd el a javítást!

A home gomb cseréhez szinte az egész készüléket szét kell szerelni. A folyamat első lépése a hátlap valamint az ahhoz rögzített fém középkeret leválasztása. Ezután kiszereljük az alaplapot, így a rácsatlakoztatott szalagkábeleket leválasztjuk róla, majd kiemeljük az alkatrészt. Mivel a kijelző alatt helyezkedik el a home gomb, így le kell választanunk óvatosan a kijelzőt is a kijelző keretről. Óvatosan eltávolítjuk a keretről a home gombot is, mely szalagkábele átnyúlik az alaplap felőli oldalra, ahol korábban már lecsatlakoztattuk a kiszerelt alaplapról. Végezetül az új, gyári Samsung Galaxy A5 home gombot beillesztjük a helyére, majd összeszereljük a készüléket és visszaragasztjuk a kijelzőt és a hátlapot. A ragasztó száradása kb. 2-3 órát vesz igénybe, így a szervizelés 3-4 óráig tart.

Pro tipp:

  • Vizes kézzel kerüljük a home gomb érintését, és óvjuk a nedvességtől a készüléket.
  • Szerviznehézségi szint: 8/10