Galaxy A5 (2015) kijelző csere 39.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A Galaxy A5 kijelző 2 részből áll: az érintőlapból, valamint az LCD-ből. Ha ezek közül bármelyik is megsérül (bereped, betörik), akkor javasoljuk a Samsung Galaxy A5 kijelző cserét.

A cserélendő Samsung Galaxy A5 kijelző

Az 5,2 collos Full HD (1080x1920 pixel) felbontású Super AMOLED kijelzőt Gorilla Glass 4 üvegborítás átlátszó pajzsként védi a karcolódástól, sérülésektől. Hétköznapi használat mellett tökéletesen végzi a dolgát a védőüveg, viszont előfordulnak olyan extrém mechanikai hatások, melyektől kizárólag egy extra masszív kijelzővédő képes megóvni a kijelzőt.

Ha például nagyobb magasságról, kemény felületre esik le a telefon, akkor legelőször általában az üvegborítás sérül. Mivel üvegről van szó, a kiálló kis szilánkok könnyedén megsérthetik a kezünket, ezért ilyen esetekben érdemes minél előbb kicseréltetni a kijelzőt.

Ha az ütés vagy nyomás olyan nagy volt, hogy az üvegborítás sem tudta megóvni a kijelző épségét, akkor gyakran az érintőlap és az LCD is sérül. Az érintőlap sérülésekor a készülék nem érzékeli az érintést, így használhatatlan lesz a telefon. Ha pedig az LCD is megsérül, akkor az összefolyt kristályok miatt nem lehet leolvasni a kijelzőn lévő tartalmat, tehát ebben az esetben is használhatatlanná válik a készülék. Mivel csak egyben lehet cserélni a teljes kijelzőt (érintőlap + LCD), ezért ha a fentiek közül bármelyik eset áll fenn, a Samsung Galaxy A5 kijelző csere szükséges.

Sok helyen „gyári” kijelzőként árulják az olyan kijelzőket is, melyek csupán a gyári minőséghez hasonló, utángyártott kijelzők. Mi csak és kizárólag a Samsung által gyártott alkatrészeket áruljuk, és ezeket szereljük be a készülékekbe!

Samsung Galaxy A5 kijelző csere menete

A Samsung Galaxy A5 kijelző csere első lépése, hogy enyhén felmelegítjük az alkatrészt, mivel ragasztóval rögzítették a kijelző kerethez. Ezt követően óvatosan alányúlunk egy vékony műanyag eszközzel, majd körbe leválasztjuk a keretről. Ezután lecsatlakoztatjuk a szalagkábelét az alaplapról, majd az új, gyári Samsung Galaxy A5 kijelző szalagkábelét csatlakoztatjuk, és új ragasztással rögzítjük a kijelző kerethez. A ragasztó száradása miatt a teljes szervizelés kb. 2,5-3,5 órát vesz igénybe.

Pro tipp

  • Különböző védőfóliák egy bizonyos szintig megóvják a kijelzőt a sérülésektől.
  • Szerviznehézségi szint: 8/10