Galaxy A5 (2015) közelségérzékelő csere 14.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Ha a Galaxy A5 kijelzője nem sötétül el, ha telefonáláskor a füledhez tartod a készüléket, akkor meghibásodott a közelségérzékelő. Ebben az esetben a Samsung Galaxy A5 közelségérzékelő csere javasolt.

A cserélendő Samsung Galaxy A5 közelségérzékelő

A közelségérzékelő legfontosabb funkciója, hogy telefonáláskor kikapcsolja a kijelzőt, így a Galaxy A5 nem fogyaszt fölösleges energiát telefonálás közben. Ha a szenzor azt érzékeli, hogy elvetted a füledtől a készüléket, akkor azonnal visszakapcsolja a kijelzőt. Különböző alkalmazások segítségével még több funkciókra is képes, többek között beállíthatod, hogy zsebbe vagy táskába téve automatikusan lezárja a kijelzőt, ha pedig kiveszed, feloldja, így nem kell gombokat nyomogatni a képernyő feloldásához.

Általában akkor hibásodhat meg a Galaxy A5 közelségérzékelő, ha a készülék felső része vagy a teteje extrém nagy ütésnek vagy nyomásnak van kitéve, vagy egy előző sérüléskor keletkezett repedéseken beszivárog a víz, ami zárlatot okoz az elektronikában.

Samsung Galaxy A5 közelségérzékelő csere menete

Először a Galaxy A5 hátlapját, illetve a hozzáerősített fém középkeretet kell eltávolítani. Így már hozzáférünk a belső alkatrészekhez. Mivel az alaplap alatt helyezkedik el a közelségérzékelő (proximity szenzor), ezért a csatlakozók és a rögzítő csavar eltávolítása után kiemeljük az alaplapot. A közelségérzékelőt is ragasztással rögzítették a középkerethez, így enyhe melegítés után lehet óvatosan eltávolítani. Az új, gyári Samsung Galaxy A5 közelségérzékelő beszerelése után összeszereljük a készüléket. Az új ragasztás száradása miatt a teljes folyamat kb. 2,5-3,5 órát vesz igénybe.

Pro tipp

  • Védőtok használatával csökkenthetjük a készülékre ható erőt egy-egy leejtéskor, így megóvhatjuk a közelségérzékelő sérülését is.
  • Szerviznehézségi szint: 8/10