Galaxy J5 (2015) beszéd hangszóró csere 11.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A hibás beszédhangszóró tompán, recsegve, vagy egyáltalán nem szolgáltatja a beszélgetőpartnered hangját. Meghibásodásainak okai lehetnek többek között a túlzott porosodás, szoftveres hiba, és az alkatrész törése is. Szervizünkben kivizsgáljuk a problémát és megjavítjuk.

A cserélendő Galaxy J5 beszéd hangszóró

A hátlap közepén található a csengőhangszóró, amit nem érdemes összekeverni a beszédhangszóróval. Ez szólal meg akkor, ha hívnak és jelez a telefonod, vagy ha videókat, zenéket játszol le a készülékeden. A beszédhangszóró a telefon legfelső részén található, és sokkal halkabb, mint az imént említett alkatrész, mégis ugyanolyan fontos. Telefonáláskor a beszélgetőpartnered hangjának továbbításáért felel, azaz, ha ezzel az alkatrésszel van probléma, nem fogsz tudni telefonálni.

Érdemes megpróbálnod egy stereo fülhallgatóval a beszélgetést, illetve kihangosítva telefonálni a készülékeddel. Ekkor állapítható meg pontosan a hiba oka. Ha kihangosítva tisztán szólnak a hangok, és a fülhallgatóval is tökéletesen működik, egyértelműek a hibajelek.

Szerencsére a Galaxy J5 beszéd hangszórója viszonylag könnyen megközelíthető, mivel az alaplapon helyezkedik el, de azt nem szükségszerű eltávolítanunk a cseréjéhez.

A Galaxy J5 beszéd hangszóró csere menete

Kikapcsoljuk a készüléket, majd pengetőkkel felpattintjuk az oldalát, így leválasztva a hátlapot. A belső hardvereket a telefonba épített keret védi és tartja őket egy helyben, ezt is el kell távolítanunk. Sok csavar erősíti a tapadását, így azokat mind ki kell csavaroznunk, ezután emelhető ki szabadon az alkatrész.

Az áramtalanítás elhagyhatatlan eleme a szerviz folyamatoknak, így az akkumulátor szalagkábelét lecsatlakoztatjuk az alaplapról. Ezután leválasztjuk az előlapi kamera szalagkábelét is, majd kipattintjuk a hibás alkatrészt. Újat helyezünk a helyére, visszaépítjük a keretet, lecsavarozzuk, visszapattintjuk a hátlapot és teszt alá vetjük a telefont. Ha a funkciói tökéletesen működnek, visszaszolgáltatjuk.

Pro tipp

  • Győződj meg arról, hogy a térerőd teljes-e, nem tartózkodsz-e a hívások során erősített, vastag fal mögött.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10