Galaxy J5 (2015) csengő hangszóró csere 11.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A Galaxy J5 csengő hangszórójának meghibásodására kell gyanakodnod, ha a készüléken lejátszott videók alatt nem szólal meg a hang. De az is az alkatrész hibájára utal, ha nem ad csengő jelzést a Galaxy J5, ha hívnak. Szervizünkben gyorsan, minőségi alkatrészre cseréljük a hibás csengő hangszórót.

A cserélendő Galaxy J5 csengő hangszóró

Mint ahogy a legtöbb készülékbe, így a Galaxy J5-be is két hangszórót ültettek. A beszédhangszóró a telefonhívások során lép életbe, a beszélgetőpartnered hangját biztosítja, a csengőhangszóró pedig szinte minden másért, az erősebb hangzást követelő tartalmak lejátszásáért felel.

A hibája egyértelmű, ha tompán, zavarosan, recsegve, vagy egyáltalán nem szól. A tapasztalható probléma oka azonban nem ennyire egyértelmű, hiszen egyaránt előfordulhat, hogy porosodás miatt, szoftveres beállítások miatt, vagy épp az alkatrész törése miatt produkálja a jeleket. Ki kell vizsgálnunk, hogy megfelelően tudjuk javítani a készüléket.

A Galaxy J5 csengő hangszóró csere menete

Szerencsésebb eset a Galaxy J5 szervizelése, mivel gyártása során nem használtak ragasztóanyagot, így nem kell hőkezelés alá vonni a készüléket. Vékony eszköz segítségével felpattinthatjuk a hátlapot, miután kikapcsoltuk a készüléket. Ha elemeltük, még nem férünk hozzá a csengő hangszóróhoz, mivel takarja a középkeret.

Több csavar tartja a helyén, a magabiztosabb tartás érdekében, azokból mindegyiket el kell távolítanunk. Ha sikerült, kiemelhetjük a keretet, hátlapjára fordíthatjuk, és megtaláljuk a rajta elhelyezkedő csengőhangszórót. Ezt egy csipesz segítségével emeljük ki a helyéről, és pontosan beillesztünk egy új, tökéletesen működőt a helyére.

A keretet visszaépítjük a telefonba, a csavarokat is visszapattintjuk, majd befejezésül a hátlapot is. Az összeszerelés után leteszteljük a készüléket.

Pro tipp

  • Ellenőrizd, hogy szoftveresen nincs-e letiltva a készülékben a csengő hangszóró.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10