Galaxy J5 (2015) előlapi kamera csere 13.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az előlapi kamera meghibásodását egyaránt okozhatja szoftveres hiba, porosodás és természetesen a kívülről érkező erősebb behatások is. Mindegyik baleset sajátságos hibajeleket mutat. Szervizünkben bevizsgáljuk a készüléket, és javítjuk a hibáit.

A cserélendő Galaxy J5 előlapi kamera

A Galaxy J5 egyik legjellegzetesebb tulajdonsága, az előlapi kamera mellett elhelyezkedő LED villanó. Azaz, nem csak a hátlapi kamerának képeit segítheted LED vakuval, hanem már a szelfiket is. Hasznos tulajdonság ez, ha rákattantál a social media világára.

Ha a képeid sötét foltokkal borítottak, gyaníthatóan a kamera lencséjén megragadt porszemek a hiba okozói. Ez jó hír, hiszen egy alapos tisztítással az alkatrész cseréje nélkül megoldható a probléma. Ha viszont zajosak és életlenek a képek, fókuszálásra képtelen a kamera, sajnos egészen valószín, hogy az alkatrész cseréje szükséges.

A Galaxy J5 előlapi kamera csere menete

Az előlapi kamera cseréjéhez szerencsére nem kell kiemelnünk sem az akkumulátort, sem az alaplapot így eltávolítása nem igényli a telefon teljes szétszerelését. Azonban, mint ahogy minden szerviz eljárás során, a kellő hozzáértés és tapasztalat hiányában könnyedén nagyobb problémát okozható.

Miután kikapcsoltuk a készüléket, vékony lapkákkal felpattintjuk, figyelnünk kell arra, hogy a folyamat közben, óvatosan dolgozzunk, hiszen egy-egy erősebb mozdulat során könnyedén megtörhet, megrepedhet a hátlap. Miután leemeltük azt, a belső alkatrészek erősebb rögzítésére szolgáló keretből ki kell csavaroznunk a tartócsavarokat, majd magát a keretet kell eltávolítanunk.

Az akkumulátor szalagkábelét lecsatlakoztatjuk az alaplapról, majd az előlapi kamerát is. Ezután kipattintható a hibás alkatrész, és a folyamatot visszafelé megismételve, újraépítjük a telefont. A szerviz végén leteszteljük a kamerát.

Pro tipp

  • Az előlapi kamera nem megfelelő működése köthető a hátlapi kamera hibásodásához is.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10