Galaxy J5 (2015) home gomb csere 12.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Ha erős nyomásra sem érzékel a Galaxy J5 home gombja, a cseréje oldja meg a problémát. Hosszabb használat során megkophat, horzsolódhat a felülete, ami nem csak esztétikai szempontból előnytelen, de egy esetleges értékesítés során is csökkenti a készülék árát.

A cserélendő Galaxy J5 home gomb

A home gomb intenzív használatnak van kitéve, egyértelműen ezt az alkatrészt használod a legtöbbször. Szerencsére a Samsung ügyelt arra, hogy viszonylag keményebb kivitelű legyen, és jól bírja a használatot. Azonban, mint ahogy minden alkatrésznek, a home gombnak is erősen árthat egy szerencsétlen odacsapódás, odaverődés.

Ekkor a gomb betörhet, érzéketlenné válhat, de az is lehetséges, hogy csak az erős nyomásra reagál, és hangos, kattanó hangot ad ki. Ezekben az esetekben erősen javallott a készülék szervize.  

A Galaxy J5 home gomb csere menete

Mivel a home gomb az előlapon található, ezért a munkafolyamat bonyolultabb, a legtöbb alkatrész cseréjénél. A készüléket kikapcsoljuk, majd a hátlapot lepattintjuk a keretről és eltávolítjuk az akkumulátort. Ezután a hátlapi panelt tartó csavarokat kicsavarozzuk, ezt a panel kiemelése követi.

Már hozzáférünk az alaplaphoz, amit szintén kicsavarozunk, és az összes szalagkábelt lecsatlakoztatva, kiemelünk a készülékből. Ezután megfordítjuk, és pengetők segítségével leválasztjuk az előlapot, ami alatt található a home gomb. A készülék összeépítése után leteszteljük.

Pro tipp

  • Óvatos mozdulatokra van szükség, hiszen könnyen sérülhet a hátlap és az előlap is, ezért jobb szakemberekre bízni a munkát.
  • Szerviznehézségi szint: 8/10