Galaxy J5 (2015) kijelző csere 39.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A karcos, törött kijelző nem csak esztétikai szempontból előnytelen. Egyrészt ha egy erősebb törés húzódik a kijelzőn, és sérül a touch, érzéketlenné válhat a kijelződ, ami a telefont használhatatlanná teszi. Másrészt, ha később értékesíteni szeretnéd a telefonod, sokat von le az anyagi értékéből, ha a kijelzője karcos.

A cserélendő Galaxy J5 kijelző

Az impozáns, Super-AMOLED kijelzővel rendelkező középkategóriát képviselő készülék 5 hüvelykes kijelzővel érkezett, amely 720*1280 pixel felbontásra képes. Ahogy említettük, alapjaiban egy középkategóriás készülékről beszélünk, így a társaihoz hasonlítva, kijelző szempontjából is igazán jól teljesít.

Ahogy az összes többi telefonnál is tapasztalható, rendkívül sérülékeny a Galaxy J5 kijelzője. Hosszabb használat során elkerülhetetlenné válnak a hajszálkarcolódások, amiket csakis egy kijelzővédő üvegfóliával tudsz megelőzni. Egy nagyobb eséstől azonban ez sem menti meg teljesen a készüléket, így előfordulhat az üveglap törése.

Szervizünkben néhány óra alatt elvégezzük a javítást. Fontos kiemelnünk, hogy a kijelzőt és a touch-ot egyszerre kell cserélünk, így ha csak a kijelzőüveg törött, de jól érzékel, abban az esetben is szükségszerű mindkét alkatrész eltávolítása.

A Galaxy J5 kijelző csere menete

Érdekesség, hogy a kijelző cseréjét elsőre a telefon hátlapjának leválasztásával kell kezdeni. Azaz kikapcsoljuk a készüléket, és ha eltávolítottuk belőle a SIM-kártyát, egyenletesen felmelegítjük a hátlapját. Ezt a műveletet addig folytatjuk, ameddig elenged a megkötött ragasztóanyag, ezután vékony lapkák segítségével felfeszítjük és eltávolítjuk.

Ezután kicsavarozzuk a keretet, amely a belső alkatrészeket erősíti a kijelzőhöz, és megfordítjuk a telefont. A következő munkafolyamat nagyon hasonló az előzőhöz, szintén hőlégfúvóval kell melegítenünk a kijelzőt addig, amíg láthatóan el nem válik a kerettől. Ezután pengetőkkel elválasztjuk a még kötő ragasztóanyagot. Ismét fordítunk a telefonon, alulról melegítjük a kijelző központi részét, hogy ott is felengedjen a ragasztó. Vákuumos tapadókorongot helyezve rá felfeszítjük és leválasztjuk az alaplaphoz csatlakozó szalagkábelét.

Egy új kijelzőt és touch-ot csatlakoztatunk az alaplaphoz, ragasztóanyaggal borítjuk majd erős nyomás alatt tartjuk addig, ameddig megköt. Ezután visszacsavarozzuk a keretet, majd rá a hátlapot. A kész telefont leteszteljük és megbizonyosodunk a tökéletes működéséről.

Pro tipp

  • Az internetről rendelt, feltűnően olcsó alkatrészekkel éppen annyira kell vigyáznod, mint a kétes jellegű szervizekkel.
  • Otthoni szerviz egyáltalán nem ajánlott, hiszen egy bonyolultabb munkafolyamatról beszélünk.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10