Galaxy J5 (2015) micro USB csatlakozó csere 11.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A Galaxy J5 micro usb csatlakozójának cseréje általános szervizelési eljárásunk. A csatlakozó meghibásodása egyaránt köthető porosodáshoz, beázáshoz, töréshez is. Mivel a készülék létfontosságú alkatrésze, így cseréje azonnal szükséges. Szervizünkben terheltségtől függően, rövid időn belül vállaljuk a cseréjét.

A cserélendő Galaxy J5 micro USB csatlakozó

A megszokott módon, a Galaxy J5 alján található az USB csatlakozó nyílása. A legtöbb Android rendszert futtató telefonnal egyetemben, a Samsung mobilja is Micro USB porton keresztül tölthető. Magával a töltőkábellel nem csak tölteni tudod készüléket, ezen keresztül tudsz kapcsolatot létrehozni a mobil és a számítógéped között is.

Ha gyakran tartod a zsebedben a telefonod, egy idő után a nyílást el fogja lepni az úgynevezett zsebkosz, ami meggátolja az érintkezést a csatlakozó és az adatkábel között. A nyílásba koncentráltan világítva ez kiszűrhető, szerencsés esetben a hiba orvosolható egy alapos tisztítással. Kevésbé szerencsésebb a beázás és a törés, ilyenkor a micro USB csatlakozót azonnal cserélnünk kell.

A Galaxy J5 micro USB csatlakozó csere menete

A telefont kikapcsoljuk, majd a hátlapját lepattintjuk. Galaxy J5 hátlapja nem ragasztott, így viszonylag könnyen eltávolítható, azonban az erősebb mozdulatokra nehezen reagál, sajnos könnyen törik. Az akkumulátort szabadon kiemelhetjük a házból, a többi alkatrészt tartó fedőpanelt le kell csavaroznunk.

Az alaplaphoz csatlakozó szalagkábeleket lecsatlakoztatjuk, kiemeljük a kamerákat és a vibramotort. Ezután a tartócsavaroktól is megszabadítjuk, majd kiemeljük. A micro USB csatlakozó így már szabadon hozzáférhető. Miután újat szerelünk a helyére, összeépítjük a telefont és leteszteljük.

Pro tipp

  • Győződj meg arról, hogy valóban az alkatrésszel, nem pedig a töltőkábellel van probléma. Ha elszakadt az adatkábeled, üzletünkben könnyen pótolhatod.
  • Szerviznehézségi szint: 7/10