Galaxy Note 5 kijelző csere 79.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A Galaxy Note 5 kijelzője az egyik legkönnyebben sérülékeny alkatrésze a telefonnak. Elég egy kisebb eséskor keletkező ütődés, hogy megrepedjen, megkarcolódjon. Rosszabb eset, ha a telefonod olyan szerencsétlen szögben érkezik a földre, hogy nem csak külső - esztétikai - sérülések keletkeznek rajta, hanem teljesen érzéketlenné válik maga a kijelző is. Ez esetben szükséges a kijelző LCD-t és a touch-ot is cserélni.

A cserélendő Galaxy Note 5 kijelző

A Galaxy Note 5 kijelzője 5,7 hüvelykes, azaz meglehetősen méretesnek mondható, ebbe a kategóriába tartozó telefonokat nevezzük phableteknek. Super-AMOLED kijelzője éles, felbontása 1440*2560 pixel. Egyszóval a kijelzőjére nem lehet okunk panaszra, a felsőkategóriás telefonok közül is kimagaslóan jónak számít.

Habár a kijelző minősége sok telefonét túlszárnyalja, sebezhetősége nem különbözik a többitől. Ahogy fent említettük már egy kisebb esés is elég ahhoz, hogy használhatatlanná váljon. Ráadásul hosszabb távon, bármennyire is vigyázol rá, elkerülhetetlen módon megjelennek rajta a hajszálkarcok, kisebb horzsolódások. Ezeket szerencsére viszonylag egyszerűen kivédheted egy karc- és ütésálló kijelzővédő üvegfóliával, amiről ezen a linken találsz több információt.

Azonban, ha már megtörtént a baj és eltört a telefonod kijelzője, akkor sincs okod a pánikra, ha szervizünkbe eljuttatod a telefonod (amit megtehetsz személyesen, vagy akár a futárszolgálatunk segítségével is), terheltségtől függően, de a lehető legrövidebb idő alatt orvosoljuk a meghibásodását.

A Galaxy Note 5 kijelző csere menete

A Galaxy Note 5 kijelző eltávolításának első lépése a SIM-kártya tálcája és az S toll eltávolítása. A munkafolyamat a telefon hátlapjának melegítésével folytatódik. Miután egy hőlégfúvó segítéségével addig hevítettük a köztes ragasztóanyagot, ameddig az fel nem oldott, vékony lapkák segítségével felfeszítjük a Galaxy hátlapját.

A felszabadult akkumulátort kiemeljük, és lecsatlakoztatjuk az alaplapi csatlakozókat. Ezután maga az alaplap következik, amelyet a középkeret eltávolítása követ. Ha ezzel kész vagyunk, hozzáférünk a kijelzőhöz, és végrehajtjuk a cseréjét.

A telefont újjáépítjük, és egy alapos tesztnek vetjük alá, így bizonyosodunk meg arról, hogy minden funkciója tökéletesen működik-e.

Pro tipp

  • Nem ajánlott otthon elvégezni a cserét, mivel a Samsung Galaxy Note 5 szervizelése kifejezetten bonyolult folyamatnak mondható, így egy-egy rossz mozdulattal komolyabb kárt is tehetsz a készülékedben.
  • Szerviznehézségi szint: 7/10