Galaxy S4 akkumulátor csere 4.490,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A Samsung Galaxy S4 esetében akkor beszélhetünk meghibásodásról, ha a készülék a töltőkábel csatlakoztatásakor bekapcsol, azonban annak eltávolítását követően azonnal kikapcsol. Ha Samsung Galaxy S4 készülékünk a szokásosnál gyorsabban merül le, illetve alacsony töltöttségi szint esetén figyelmeztetés nélkül kikapcsol vagy újraindul, az akkumulátor cseréje elkerülhetetlen. 

A Samsung Galaxy S4 akkumulátora egy megszokott lítiumion alapú akkumulátor, melyet a készülékhez kapott telefontöltővel vagy USB kábellel számítógépünkhöz csatlakoztatva tölthetünk fel. Az akkumulátor töltéstároló képessége 2600 mAh. Az átlagos felhasználói visszajelzések szerint egy napi aktív használatot követően szükséges újratölteni az akkumulátort.

A cserélendő Samsung Galaxy S4 akkumulátor

A Samsung Galaxy készülékek esetében korábban is problémát jelentettek az esetenként felpúposodó akkumulátorok. Ezeket a Samsung Galaxy S4 típusú készülékek esetében a gyártó garanciával becserélte. Azonban ezen kívül is előfordulhatnak bizonyos problémák, melyek a Samsung Galaxy S4 akkumulátor cseréjének szükségességét vetítik előre. Ilyen hibajel lehet többek között, ha a telefon kizárólag hálózati adapterre vagy USB kábelen keresztül számítógépünkre csatlakoztatva kapcsol be. Úgyszintén a Samsung Galaxy S4 akkumulátorának meghibásodására utalhat, ha a telefon 10-30%-os töltöttség esetén újraindul vagy egyszerűen kikapcsol. Figyelmeztető jel lehet az is, ha a telefonunk a megszokott igénybevétel esetén sokkal gyorsabb ütemben merül le, mint addig. Az is előfordulhat, hogy Samsung Galaxy S4 készülékünk töltő IC-je hibásodott meg, ilyenkor hiába dugjuk töltőre a telefont, az nem vagy csak egy bizonyos töltöttségi szintig tölthető fel. Ebben az esetben nem elég az Samsung Galaxy S4 akkumulátorát kicserélni, a töltő IC-t is újra kell cserélnünk.

Az akkumulátor cseréjének menete

A Samsung Galaxy S4 akkumulátor cseréje minden esetben a készülék áramtalanításával, kikapcsolásával veszi kezdetét. Ezt követően a készülék bal felső sarkában található mélyedésbe nyúlva finoman lepattintjuk a készülék hátlapját, s annak eltávolítását követően kivesszük a telefon régi akkumulátorát, majd az új gyári Samsung Galaxy S4 akkumulátort illesztjük az előző helyére.

Pro tipp

  • Korábban a GPS rendszert megérte ki-bekapcsolgatni, azonban a 4-es android óta, ezt megteszi helyettünk a rendszer
  • A Google Play-en több alkalmazást is találunk (némelyikük ingyenes), mely felügyeli a rendszer takarékos üzemeltetését
  • Törekedjünk eredeti, gyári alkatrészek vásárlására, az utángyártott termékek helyett