Galaxy S4 kijelző csere 49.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A Samsung Galaxy S4 legérzékenyebb felülete a telefon kijelzője. Abban az esetben is teljes kijelző csere szükséges, ha az érintőüveg sérül és az LCD kijelző nem - ugyanez fordított esetben is igaz. Akár egyetlen leejtés elegendő lehet ahhoz, hogy az érintőüveg betörjön vagy az LCD kijelző megsérüljön.

A Samsung Galaxy S4 készülék kijelzője egy értinőüvegből és egy AMOLED LCD kijelzőből tevődik össze. A kontrasztos, 5 hüvelyk átmérőjű, 1080x1920 pixeles Full HD kijelzővel büszkélkedhet. A Galaxy S4 kijelzőjére a különböző mechanikai behatások során keletkező sérülések jelentik a legnagyobb veszélyt.

A cserélendő Samsung Galaxy S4 kijelző

Amennyiben leejtés következtében az üveg megrepedt vagy összetört, esetleg a kijelző nem ad képet, a Samsung Galaxy S4 kijelző cseréje lehet a megoldás. A telefon kijelzője az érintőüvegből, illetve a képet szolgáltató LCD-ből. A Samsung Galaxy S4 esetében ezen két tartozék kizárólag egyben cserélhető. Előfordulhat, hogy leejtés vagy ütődés során az LCD nem, csak az érintőüveg sérül meg. Ebben az esetben is mindkét alkatrészt cserélni kell. Sokan nem tudják, hogy új gyári alkatrész nem kapható a készülékhez, kizárólag utángyártottat. Vannak bizonyos helyek, ahol olyan kijelzőt lehet kapni, melynek LCD-je gyári, az érintőüveg része utángyártott. Ez oly módon lehetséges, hogy leválasztják a törött érintőüveget Samsung készülékünkről és ráhelyezik a gyári LCD kijelzőre. Ezen alkatrészek többnyire jó minőségűek, ugyanis a kijelző gyári, így az utángyárott LCD-kkel szemben nincs probléma a minőségével.

Szerelés menete

A készülék hátlapjának bal felső sarkában található mélyedésbe nyúlva felpattintjuk a fedőlapot, majd eltávolítjuk az akkumulátort - amennyiben van - a memóriakártyát és a SIM kártyát is. Egy erre alkalmas műanyag pengetővel óvatosan meglazítjuk, majd leemeljük a készülékről a kijelzőt. Bár számos fórumon olvashatjuk, hogy a Samsung Galaxy S4 készülék kijelző cseréje mennyire egyszerű, mi nem javasoljuk az otthoni "szobaszerviz" megoldások alkalmazását, ugyanis egyetlen rossz mozdulattal nagyobb kárt okozhatunk készülékünkön, mint amennyit esetlegesen spóroltunk volna szervizköltségeken.

Pro tipp

  • Kerüljük a bizonytalan távol-keleti forrásból beszerezhető olcsó Samsung Galaxy S4 kijelzőket
  • Otthon, magunk kizárólag abban az esetben kezdjünk kijelzőnk cseréjébe, ha rendelkezünk Samsung Galaxy szervizelési tapasztalattal
  • Szerviznehézségi szint: 6/10