Galaxy S4 mini kijelző csere 44.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Amennyiben Samsung Galaxy S4 mini készülékünk kijelzője vagy annak szalagkábele mechanikai behatások következtében (leejtés, ütődés, stb.) sérült, előfordulhat, hogy a képernyőn nincs kép, a telefon érintőfelülete nem reagál, esetleg a kijelzőn látható sérülés van. A probléma megoldása minden esetben teljes kijelző cseréje.

A Samsung Galaxy S4 mini qHD (540*960), 4,3"-os Super AMOLED kijelzője tulajdonságait tekintve rendkívül hasonló a Samsung Galaxy S4-hez - adódóan többek között abból, hogy az S4 mini az előbbi tömörített mása. A Samsung Galaxy S4 mini kijelzője általában ütéstől, leejtéstől sérül és legtöbb esetben a kijelző érintőüvege rongálódik, az LCD viszonylag ritkábban törik vagy reped el.

A cserélendő Samsung Galaxy S4 mini kijelző

Ahogyan azt már több helyen is említettük - és valószínűleg mindenki tisztában van vele, - az okostelefonok, így a Samsung Galaxy S4 mini kijelzője a készülék legsérülékenyebb pontja. Elég egy óvatlan mozdulat, egy kis koncentráció kiesés és a telefon kijelzője máris megsérült. A kijelzők kifejezetten érzékenyek az erősebb mechanikai behatásokra - pl.: ütődés, nagy nyomás, leejtés. Azon ritka esetekben, amikor a kijelző nem fizikai hatásra, hanem szoftveres meghibásodás okán veszti funkcióját, szintén érdemes szervizbe vinnünk a készüléket. Az utóbbi meghibásodás tipikus hibajele lehet, ha a telefonnal készített fotó rossz minőségben jelenik meg a Samsung Galaxy S4 mini kijelzőjén, más eszközre való továbbítást követően azonban a kép jó minőségben tekinthető meg az eszközön, melyre továbbítottuk azt.

A szerelés menete

Amennyiben teljes mértékben biztosak vagyunk abban, hogy a Samsung Galaxy S4 mini kijelzőjét cserélni kell, úgy a hivatalos szervizleírásokat követve végezzük el a szükséges javítási lépéseket. Bár a világhálón rengeteg leírást találhatunk azzal kapcsolatban, hogy hogyan javítsuk otthon meghibásodott Samsung Galaxy S4 mini készülékünket, ezt senkinek nem ajánljuk, hiszen egyetlen óvatlan mozdulattal nagyobb kárt tehetünk az eszközben, mint amennyit az esetleges szervizköltségen megspóroltunk. A Samsung Galaxy S4 mini kijelző csere a hátlap, majd az akkumulátor és a SIM- illetve micro SD kártyák eltávolításával veszi kezdetét. Ezután lecsavarozzuk a középső műanyag keretet, majd az alaplapra csatlakoztatott szalagkábeleket húzzuk ki. Ezt követően férhetünk hozzá a meghibásodott Samsung Galaxy S4 mini kijelzőhöz.

Pro tipp

  • Bármennyire is érthetőnek és egyszerűnek tűnik egy-egy szervizleírás, komolyabb javítási tapasztalat nélkül ne kezdjünk bele a Samsung Galaxy S4 mini kijelzőjének cseréjébe!
  • Szerviznehézségi szint: 6/10