Galaxy S5 kijelző csere 59.990,- Ft Gyári kijelző 49.990 Ft | Utángyártott kijelző ára felől érdeklődj telefonon!

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A Samsung Galaxy S5 kijelzője általában leejtés vagy ütődés során sérül. Ilyenkor az érintőüveg betörik és az esetek többségében az LCD kijelző sértetlen marad. Mindettől függetlenül a teljes kijelző cseréje szükséges. Fordított esetben - ha a kijelző sérül és az érintőüveg sértetlen marad - is az egész kiegészítőt cserélni kell.

A Samsung Galaxy termékcsalád már korábbi típusainál is az AMOLED technológiát használta, így cseppet sem meglepő, hogy a Galaxy S5 esetében sincs ez másképpen. Az 5,1' (129,4 mm) 1080*1920 felbontású képernyőre a fizikai sérülések jelentik a legnagyobb veszélyt.

 A cserélendő Samsung Galaxy S5 kijelző

A Samsung Galaxy S5 kijelzőjének védelmére a Gorilla Glass 3 típusú érintőüveg szolgál. Sajnos ezekre az üvegekre jellemző, hogy mechanikus behatás (ütés, leejtés, stb.) hatására felületük megreped, pókhálósra törik, legrosszabb esetben akár kisebb üvegdarabok is kieshetnek belőlük. A Samsung Galaxy S5 kijelzője ráadásul szintén megsérülhet, s bár a javítási költségek alacsonyabbak, a gyári AMOLED kijelző ebben az esetben sem tartható meg. Összefoglalva tehát, akár az érintőüveg, akár a gyári AMOLED kijelző sérül meg, mindkét esetben komplett gyári kijelző csere szükségeltetik. A Samsung Galaxy S5 kijelző cseréje 25-30 percet vesz igénybe, azonnali javításnak minősül, így a  javítási folyamat befejezéséig akár szervizünkben is várakozhat.

A készülék melegítése és a kijelzőjének eltávolítása során a telefont borító festékréteg lepereghet.

A szerelés menete

Bár valószínűleg mindenki számára egyértelmű, mégis fontos említést tenni arról, hogy minden szervizelési folyamat a készülék kikapcsolásával indul. A Samsung Galaxy S5 kijelző cseréje a gyári hátlap eltávolításával veszi kezdetét.

Ezt követően az akkumulátort vesszük ki a készülékből, hogy hozzáférhetővé és eltávolíthatóvá váljon a Micro SD memóriakártya, majd a memóriakártya alatt elhelyezett SIM kártya is. Mindezek után  eltávolítjuk az AMOLED kijelzőt Samsung Galaxy S5 készülékünkből. Először egy műanyag nyitószerszám segítségével felnyitjuk a home gomb csatlakozó panelének fedőlapját, majd a fedőlap alatt található home gomb kábel csatlakozóját is.

Egy műanyag pengetőt az érintőüveg alá helyezünk és a készülék jobb alsó sarkánál kezdve óvatosan körbecsúsztatjuk azt Samsung Galaxy S5 készülékünkön. Az érintőüveg könnyedén leválik a kijelzőről, a home gomb felőli résznél fogva  óvatosan felemeljük, de nem távolítjuk el a kijelző egységet. Egy hegyes tárgyat használva elválasztjuk az előlapi kijelzőhöz csatlakozó kábelt az alaplaptól, majd finoman eltávolítjuk a kijelzőt Galaxy S5 készülékről.

Bár számos fórumon olvashatjuk, hogy a Samsung Galaxy S5 készülék kijelző cseréje mennyire egyszerű, mi nem javasoljuk az otthoni "szobaszerviz" megoldások alkalmazását, ugyanis egyetlen rossz mozdulattal nagyobb kárt okozhatunk készülékünkön, mint amennyit esetlegesen spóroltunk volna szervizköltségeken.

Pro tipp

  • Több helyen is hangsúlyozzák, hogy a Samsung Galaxy S5 leghatásosabb védelmének érdekében vásároljunk erre a célra gyártott Samsung Galaxy S5 tokot.
  • Ne engedjük befolyásolni magunkat az olcsóbb kategóriás, távoli keleti országokban népszerű kijelzők által, ugyanis ezen kiegészítők általában sokkal megbízhatatlanabbak, korábban amortizálódnak.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10