Galaxy S6 akkumulátor csere 15.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A Samsung Galaxy S6 készülék esetében az akkumulátorok már nem cserélhetők olyan egyszerűen, mint a korábbi Galaxy modellekéi. A hátlap nem pattintható fel. Az S6 akkumulátorának cseréjére általában akkor van szükség, ha készülékünk csak hálózatra vagy USB kábellel számítógépünkhöz csatlakoztatva működik, lecsatlakoztatás után kikapcsol.

A Samsung Galaxy S6 esetében a gyártó szakított régi hagyományaival és új modelljébe már nem a könnyedén kipattintható és cserélhető akkumulátort a helyezte. Az akkumulátor kapacitása 2550 mAh, üzemideje aktív használat esetén egy nap.

A cserélendő Samsung Galaxy S6 akkumulátor

A Samsung Galaxy S6 akkumulátora alacsonyabb kapacitással rendelkezik, mint elődjei, azonban a gyártó szerint ez nem vezet üzemidő csökkenéshez, hiszen az új Exynos rendszerchip energiatakarékosabb, mint a korábbiak, illetve a Galaxy S6-ba épített AMOLED kijelző is kevesebbet fogyaszt, mint az elődmodell. Az üzemidőn egyébiránt sokat lehet javítani különböző szoftveres megoldásokkal. A Samsung Galaxy S6 akkumulátor cseréjére akkor van szükség, ha a készülék hálózati adapterről vagy USB kábelen keresztül a számítógépről töltve üzemel, azonban lecsatlakoztatást követően hirtelen kikapcsol. Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy a készülék csak 10-30%-nyi töltést vesz fel, illetve ebben az intervallumban kikapcsol, újraindul.

A készülék melegítése és a kijelzőjének eltávolítása során a telefont borító festékréteg lepereghet.

A szerelés menete

Szerelés szempontjából a Samsung Galaxy S6 akkumulátora nehezebben közelíthető meg, mint elődjeié, ennek köszönhetően az akkumulátor cseréje is bonyolultabb szervizfolyamatokat igényel. Az akkumulátor eltávolításához speciális eszközök szükségesek. Első ízben  egy műanyag pengető segítségével eltávolítjuk a hátlapot, majd egy különleges csavarhúzóval kicsavarjuk az akkumulátor fedőlápját - a készülékházat - rögzítő csavarokat. Ezt követően el kell távolítanunk az oldalsó gomb panelt, a Wi-Fi működéséért felelős chipet is és a telefon alaplapját is. Az alaplap eltávolítása után tudjuk kivenni a meghibásodott Samsung Galaxy S6 akkumulátorát.

Pro tippek

  • Több hasznos leírás található különböző online felületeken arról, hogy hogyan állítsuk be készülékünket, ha hosszabb üzemidőt szeretnénk.
  • Semmilyen esetben ne használjunk olyan akkumulátort, melynek beszerzési helyes ismeretlen számunkra. Egy felpúposodott vagy felrobbant akkumulátor ugyanis nagyobb mértékű kárt okozhat a készülékben, mint amennyit spóroltunk rajta.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10