Galaxy S6 Edge kijelző csere 64.990,- Ft Gyári kijelző 79.990 Ft | Felújított gyári kijelző 64.990 Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A Samsung Galaxy S6 Edge kijelzője különböző az eddig megszokott formáktól. Lekerekített, a telefon széléig futtatott kijelző miatt a készülék ezen alkatrésze sérülékenyebb, mint elődeié. Leejtés, ütődés, nagy nyomás hatására a kijelző megrongálódhat. Az esetek többségében az érintőlap repedezik meg míg az LCD sértetlen marad. Sajnos ilyen esetekben is a kijelző teljes cseréje szükséges.

A Samsung Galaxy S6 Edge kijelző mérete nem tér el a Galaxy S6-étől, hiszen mindkét készülék 5,1 hüvelykes. A készülék maga azonban vékonyabb és ennek köszönhetően könnyebben kicsúszhat kezünkből vagy akár a zsebünkből is. A 2560 x 1440 (Quad HD) felbontású, két oldalra hajló Super AMOLED kijelző különösen érzékeny a leejtésekre és különböző ütésekre.

A cserélendő Samsung Galaxy S6 Edge kijelző

Az elől-hátul edzett Gorilla Glass 4-es üveglapok a fentiekben már említett mechanikai behatás következtében megrepedhetnek, esetleg eltörhetnek. Annak érdekében, hogy megóvjuk a Samsung Galaxy S6 Edge kijelzőjét az esetleges sérülésektől, érdemes edzett üveg védőfóliát használnunk. Az esetek nagytöbbségében az érintőüveg törik be, azonban olykor előfordul, hogy a telefon LCD-je sérül. Ilyenkor sajnos a teljes Samsung Galaxy S6 Edge kijelzőt cserélnünk kell, külön-külön javítás nem lehetséges. Ritkábban ugyan, de előfordul, hogy az LCD meghibásodása szoftveres eredetű, ilyenkor egy beállítás módosítás, vagy újra szoftverezés megoldhatja a problémát.

A szerelés menete

Az S6 Edge kijelzőjének cseréje kimondottan bonyolult feladat, szerviztapasztalatok nélkül senki számára nem ajánlott belekezdeni. Először is a telefon hátlapját, középső keretét, alaplapját és az ahhoz csatlakozó szalagkábeleket és perifériákat távolítjuk el a telefon akkumulátorával együtt. Ezt követően tudjuk lepattintani a micro USB csatlakozót, majd ezután óvatosan eltávolítjuk a sérült kijelzőt. A kijelző cseréjét követően a Samsung Galaxy S6 Edge készüléket újra összeszereljük és teszteljük, kizárólag alapos tesztelést követően adjuk át a tulajdonosnak.

Pro tipp

  • Ha meg szeretnénk óvni Samsung Galaxy S6 Edge kijelzőnket az esetleges sérülésektől, szerezzünk be egy edzett üveg kijelzővédő fóliát!
  • Amennyiben lehetőségünk van rá, ne vásároljunk kétes eredetű, túlzottan olcsó kijelzőket, ugyanis ezek minősége sok esetben nem megfelelő.
  • Szerviznehézségi szint: 7/10