Galaxy S6 Edge Plus fülhallgató jack csatlakozó csere 16.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Ha a Samsung Galaxy S6 Edge Plus fülhallgatóján keresztül nem hallható az elindított audio vagy médiafájl, akkor általában a Galaxy S6 Edge Plus fülhallgató jack csatlakozó cseréje válik indokolttá.

A cserélendő Samsung Galaxy S6 Edge Plus fülhallgató jack csatlakozó

A Samsung Galaxy S6 Edge Plus egyik legkönnyebben szennyeződő része a nyitott fülhallgató jack csatlakozó. Nedvesség hatására a csatlakozón belül oxidációs folyamatok léphetnek fel, amik megakadályozzák a fülhallgató és az aljzat közötti megfelelő érintkezést. Ezen kívül különböző szennyeződések is feltapadhatnak a csatlakozó falára, amik szintén gátolják a kapcsolatot.

Beázás esetén érdemes egy ultrahangos tisztítást elvégezni a készüléken, kisebb szennyeződés esetén pedig egy alapos tisztítás megoldhatja a problémát. Ha ezek közül egyik sem válik be, akkor javasolt a Galaxy S6 Edge Plus fülhallgató jack csatlakozó cseréje.

Samsung Galaxy S6 Edge Plus fülhallgató jack csatlakozó csere menete

A Galaxy S6 Edge Plus készülék fülhallgató jack csatlakozó egy egységet alkot az USB porttal, valamint a kijelző alján elhelyezkedő érintőpanelekkel, így csak egyben lehet cserélni.

A szervizelés a Galax S6 Edge Plus hátlapjának eltávolításával kezdődik, melyet speciális ragasztóval rögzítettek a középkerethez. Egy hőfúvó pisztoly, egy tapadókorong és egy vékony műanyag szerszámmal óvatosan eltávolítható a hátlap. Ez után a középkeretet távolítjuk el néhány rögzítő csavar kiszerelését követően, majd leválasztjuk a kijelzőről. Az alaplapra csatlakoztatott szalagkábelek leválasztása után kivehetjük magát az alaplapot, és óvatosan az akkumulátort. Ezt követően a kijelzőt is eltávolítjuk, így a férünk hozzá a kijelző alatt lévő két érintőgomb érzékelőihez, melyeket óvatosan leválasztunk a keretről. A fülhallgató jack csatlakozó és USB port csavarjainak kiszerelése után kicseréljük a sérült alkatrészt az új, gyári fülhallgató jack csatlakozót is magába foglaló modulra, és kezdődhet a készülék összeszerelése és ragasztása. Az új ragasztás megszilárdulása miatt a szervizelési idő kb. 3-4 órát vesz igénybe.

Pro tipp:

  • Érdemes ellenőrizni, hogy az jack csatlakozó szennyeződésmentes e.
  • Ha beázik az aljzat, akkor egy ultrahangos tisztítás orvosolhatja a problémát.
  • Szerviznehézségi szint: