Galaxy S6 Edge Plus hátlapi kamera csere 27.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Ha azt tapasztalod, hogy a Galaxy S6 Edge Plus hátlapi kamerájával készített képek minősége romlott, és életlen, foltos, vagy homályos képeket készít, akkor valószínű, hogy meghibásodott a hátlapi kamera. Ha az alkatrész újra szoftverezése nem orvosolja a problémát, akkor a Galaxy S6 Edge Plus hátlapi kameráját ki kell cserélni.

A cserélendő Samsung Galaxy S6 Edge Plus hátlapi kamera

A Galaxy S6 Edge Plus igencsak erős kamerát kapott, hiszen a 16 megapixeles, nagy fényerejű lencsével szerelt hátlapi kamera tű éles, nagy felbontású, képeslapra illő képeket készít, sőt a gyenge fényviszonyok sem állíthatják meg. Ha viszont homályosak, életlenek, zavarosak, esetleg foltosak a hátlapi kamerával készített képek, akkor érdemes több irányból megközelíteni a problémát. Előfordulhat, hogy a Galaxy S6 Edge Plus hátlapjából kiemelkedő kamera lencse szennyeződött vagy megsérült. Ha csupán a felülete szennyeződött, akkor egy alapos tisztítás után folytatódhat a képgyártás, viszont ha karcolódott, megrepedt, esetleg betört, akkor a Galaxy S6 Edge Plus kamera lencse cserét javasoljuk.

Ha tiszta és karcmentes a védőlencse, viszont a kamera továbbra is rossz minőségű képeket készít, akkor esetenként az alkatrész újra szoftverezése megoldhatja a problémát, viszont ha ez sem segít, akkor a Samsung Galaxy S6 Edge Plus hátlapi kamera csere fogja végleg orvosolni a problémát.
Előfordulhat, hogy a hátlapi kamera meghibásodását az előlapi kamera nem megfelelő működése okozza.

Samsung Galaxy S6 Edge Plus hátlapi kamera csere folyamata

Az S6 Edge Plus hátlapi kameráját a gyárban az alaplapra szerelték, így mélyen a telefon „belsejébe kell nyúlni” a művelet végrehajtásához, ezért javasoljuk, hogy mindenképp szakemberrel végeztesse el.

Az S6 Edge Plus hátlapja ragasztással van rögzítve a középkerethez, ezért enyhe felmelegítés után tapadókoronggal, vékony, műanyag pengetővel és óvatos, precíz, mozdulatokkal távolítható el. Ezt követően lecsavarozzuk a fém középkeretet, így férünk hozzá az alaplaphoz. Az összes szalagkábel szétcsatlakoztatása után lehet kiemelni az alaplapot, melynek másik oldalán tudjuk leválasztani a hátlapi kamera szalagkábelét és kiemelni a meghibásodott alkatrészt. Az új, gyári Samsung Galaxy S6 Edge Plus hátlapi kamera beszerelése és csatlakoztatása után elérkezett az utolsó fázis, amikor a készülék összeszerelését és a hátlap visszaragasztását végezzük el. A ragasztó száradási ideje miatt a teljes szervizelési folyamat kb. 2,5-3,5 órát vesz igénybe.

Pro tipp:

  • Érdemes odafigyelnünk a hátlapon lévő kamera lencse tisztaságára és sérülésmentességére.
  • Szerviznehézségi szint: