Galaxy S6 Edge Plus kijelző csere 89.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Ha megsérül a kijelző, akkor jobb esetben csak a Gorilla Glass védőüveg sérül, rosszabb esetben viszont az érintőlap és az LCD is. Ilyenkor a Samsung Galaxy S6 Edge Plus kijelző csere indokolt.

A cserélendő Samsung Galaxy S6 Edge Plus kijelző

A Galaxy Edge sorozat sajátossága a két oldalt lekerekített, úgynevezett Dual Edge képernyő, mely nagymértékben hozzájárul a készülék esztétikus megjelenéséhez. Nem csak a dizájn, hanem a technikai tulajdonságainak köszönhetően a tartalmak megjelenítése is gyönyörű az 5,7 collos, 1440x2560-as QHD Super Amoled kijelzőn.

A kisebb ütődésektől, karcoktól Gorilla Glass védőüveg óvja a kijelzőt, valamint a hátlapot, ennek köszönhetően nem jellemző a készülék felületének karcolódása, viszont extrémebb ütésektől a védőüveg sem tudja megóvni a kijelző épségét. Általában legelőször az imént említett átlátszó üvegpajzs sérül meg (bereped, pókhálós lesz), viszont előfordul, hogy az érintő lap és az LCD is megrongálódik. Ha az érintőlap sérül meg, akkor a készülék nem reagál az érintésre, ha viszont az LCD, akkor az összefolyt kristályok miatt nem látható a kijelzőn megjelenített tartalom. Mivel az érintőlapot és az LCD-t csak egyben lehet cserélni, ezért bármelyik eset áll fenn, a probléma megoldásához ki kell cserélni a Samsung Galaxy S6 Edge Plus kijelzőt.

Javasoljuk, hogy legyél óvatos a kétes eredetű, nem gyári kijelzőkkel kapcsolatban!

Samsung Galaxy S6 Edge Plus kijelző csere menete

A Galaxy S6 Edge Plus kijelzőjének cseréje szervizelési szempontból bonyolult folyamat, ezért mindenképpen azt javasoljuk, hogy szakszervizben végeztesd el a cserét.

Első lépésként leválasztjuk az S6 Edge Plus hátlapját, majd lecsavarozzuk az alumínium középkeretet. Ezt követően az alaplapot kell eltávolítanunk, melyhez le kell csatlakoztatnunk az összes rákötött szalagkábelt. Az akkumulátor óvatos kiszerelése után következhet a kijelző leválasztása, mely ragasztással van hozzáerősítve a belső kerethez, ezért egy hőfúvó pisztollyal felmelegítjük, majd egy vékony, műanyag eszköz (pl.: pengető) segítségével leválasztjuk a meghibásodott kijelzőt. Az új, gyári Samsung Galaxy S6 Edge Plus kijelző beszerelése után következhet a telefon összeszerelése. A ragasztó száradási ideje miatt a teljes szervizelési idő kb. 3-4 órát vesz igénybe.

Pro tipp

  • Bizonyos védőfóliák megóvják a készülék kijelzőjét a sérülésektől.
  • Szerviznehézségi szint: