Galaxy S6 Edge Plus közelségérzékelő csere 16.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Ha a Galaxy S6 Edge Plus kijelzője nem sötétül el, amikor telefonáláskor a füledhez tartod a készüléket, akkor valószínű, hogy meghibásodott a közelségérzékelő. Ilyen esetekben a Galaxy S6 Edge Plus közelségérzékelő cserét javasoljuk.

A cserélendő Samsung Galaxy S6 Edge Plus közelségérzékelő

A közelségérzékelő, más néven proximity senzor általában csak a csúcskategóriás készülékekben található meg. Hasznos funkciója, hogy a telefon akkumulátorának kímélése céljából telefonáláskor automatikusan kikapcsolja a készülék kijelzőjét. Néhány applikáció kibővíti a funkcióját, és szintén kikapcsolja/ lezárja a képernyőt, ha zsebre vagy táskába tesszük az S6 Edge Plus-t, vagy akár kijelzővel az asztal felé fordítjuk, így a fizikai gombokat (home gomb, bekapcsoló gomb) is kíméljük.

A Galaxy S6 Edge Plus közelségérzékelő általában akkor hibásodik meg, ha a telefon felső része vagy a teteje extrém ütésnek van kitéve, vagy egy előző sérüléskor keletkezett repedéseken beszivárog a víz, és zárlatot okoz az alkatrészben.

Úgy tesztelheted az érzékelő megfelelő működését, hogy a kijelző bekapcsolt állapotában a készülék felső részét közelről letakarod. Ilyenkor, ha megfelelően működik a közelségérzékelő, akkor a kijelző kikapcsol, ha pedig eltávolítod a kezed, akkor visszakapcsol. Ha a teszt során nem ezt tapasztalod, akkor valószínű, hogy meghibásodott a közelségérzékelő, így az alkatrész cseréje fogja megoldani a problémát.

Samsung Galaxy S6 Edge Plus közelségérzékelő csere menete

Legelőször a Galaxy S6 Edge Plus hátlapját kell leválasztani a középkeretről, mely ragasztással van hozzáerősítve, így fel kell melegíteni egy hőfúvó pisztollyal, majd a ragasztó felengedése után tapadókorong és egy vékony műanyag pengető segítségével óvatosan eltávolítjuk a hátlapot. Második lépésként a középkeretet a csavarjai eltávolítása után leemelhetjük, így hozzá férünk többek között az alaplaphoz, ami alatt elhelyezkedik a közelségérzékelő.

Az alaplapot a szalagkábelek lecsatlakoztatása után kiemelhetjük, így egyenes utunk van a közelségérzékelőhöz. Enyhe felmelegítés után óvatosan eltávolítható a meghibásodott alkatrész. Az új, gyári Samsung Galaxy S6 Edge Plus közelségérzékelő (proximity senzor) behelyezése után kezdődhet a telefon összeszerelése, ragasztása. A ragasztó száradási ideje miatt a teljes szervizelési idő kb. 3-4 órát vesz igénybe.

  •         Szerviznehézségi szint: