Galaxy S6 Edge SIM olvasó csere 24.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A Galaxy S6 Edge SIM olvasó cseréje indokolt, ha a készülék nem érzékeli a hálózatot. Ekkor nem tudsz hívást kezdeményezni és fogadni sem, és a mobilszolgáltató által biztosított adatforgalmat sem éred el. Mivel az alkatrész tökéletes állapota elengedhetetlen, így mindenképpen indokolt a cseréje.

A cserélendő Galaxy S6 Edge SIM olvasó

A Galaxy S6 Edge SIM olvasója leggyakoribb esetben akkor hibásodik meg, ha a készüléket hirtelen egy nagyobb erejű ütés éri. Az ekkor felszabaduló energiák összpontosulhatnak az alaplapon is, ennek hatására elmozdulhat, eltörhet az alkatrész. Meghibásodására egyértelmű jel, ha a készülékbe helyezett SIM-kártyát nem ismeri fel a készülék, és nem tud hálózati kapcsolatot sem létrehozni.

Alapvető lehet számodra, de ne felejtsd el megvizsgálni a SIM-kártyát sem, hiszen lehet, hogy a nagyobb esés következtében az hajlott el, karcolódott meg. Ha nem egyértelmű a probléma oka, és van rá lehetőséged, próbálkozz egy másik SIM-kártyával is.

A Galaxy S6 Edge SIM olvasó csere menete

A készüléket kikapcsoljuk és egyenletes melegítés során felhevítjük hátlapját. A magabiztos tapadást ragasztóanyaggal érte el a Samsung, ezért van szükség a hőkezelésre. Vékony tárgyak segítségével elválasztjuk a kerettől, majd a belső alkatrészeket tartó fedőpanelt kicsavarozzuk és kiemeljük. Az akkumulátor szalagkábelét lecsatlakoztatjuk az alaplapról, majd leválasztjuk az alaplapot.

A felső részén található a hegesztett SIM olvasó. Mikroszkóp alatt leválasztjuk az alaplapról és újat illesztünk rá. Ezután visszaszereljük a készülékbe az eltávolított alkatrészeket, majd bekapcsoljuk és hívást kísérlünk vele.

Pro tipp

  • Gyakori probléma készülékváltás esetén, hogy a régóta használt SIM-kártyád nem kompatibilis a telepíteni kívánt eszközzel. Ekkor megoldást jelenthet az üzletünkben is kapható Nano SIM adapter.
  • Szerviznehézségi szint: