Galaxy S6 kijelző csere 51.990,- Ft Gyári kijelző 59.990 Ft | Felújított gyári kijelző 51.990 Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A Samsung Galaxy S6 kijelzője - a többi Samsung készülékhez hasonlóan - leejtés, ütés ritkább esetekben nagy nyomás hatására megrongálódhat. Az esetek többségében az érintőlap repedezik meg (pókhálós lesz), míg az LCD sértetlen marad. Sajnos ilyen esetekben is a kijelző teljes cseréje szükséges.

A Samsung Galaxy S6 kialakítása valamelyest eltér az előző modellekéitől, aminek hatására a telefon csúszósabbá és sérülékenyebbé vált. Az 5,1 hüvelykes QHD, azaz 1440 x 2560 pixel felbontású, 557 PPI képpontsűrűségű kijelző foglalja el a telefon legnagyobb részét, mely helykihasználás szempontjából remek megoldás, azonban így a készülék kijelzője nagyobb eséllyel sérülhet.

A cserélendő Samsung Galaxy S6 kijelző

A Samsung Galaxy S6 megjelenése előtt már lehetett tudni, hogy a gyártó hatalmas hangsúlyt fektet a kijelző méretére és pontosságára egyaránt. Sajnos a Samsung Galaxy S6 kijelzője viszonylag könnyen törik leejtések vagy ütődések hatására, amit leginkább a kijelző mérete és a készülék ultravékony kialakítása eredményez.

Előfordul, hogy a készülék érintőüvege betörik, az LCD azonban sértetlen marad - és ugyanez megtörténhet fordítva, bár ez ritkább eset, - az alkatrészeket minden esetben együtt cseréljük, külön-külön javításra nincs lehetőség. A Samsung Galaxy S6 kijelzőjének cseréje nagyjából 30 percet vesz igénybe, a folyamat szervizünkben megvárható és megtekinthető.

A készülék melegítése és a kijelzőjének eltávolítása során a telefont borító festékréteg lepereghet.

A szerelés menete

Ahhoz, hogy hozzáférjünk az alkatrészhez és cserélni tudjuk a rongálódott Samsung Galaxy S6 kijelzőt, egy tapasztalatlan szervizes számára bonyolult lépések vezetnek. Első ízben a készülék hátlapját szükséges eltávolítanunk, majd ezt követően a középső keret lecsavarozása történik. Ezek után az oldalsó gombokat futtató paneleket távolítjuk el, majd a vezeték nélküli töltő chipet és az alaplapot.

Ezt követően óvatosan kivesszük a Samsung Galaxy S6 akkumulátorát és szétcsatlakoztatjuk a kamera szalagkábeleit, majd eltávolítjuk a töltő csatlakozó portját is. A home gomb panel eltávolítása után cserélhetjük a meghibásodott Samsung Galaxy S6 kijelzőt.

Pro tipp

  • Több helyen olvashatjuk, illetve a legtöbb értékesítőhelyen elmondják, hogy bizonyos tokok és védőfóliák megóvhatják készülékünk kijelzőjét az esetleges sérülésektől.
  • A "gyári kijelző"-ként hirdetett alkatrészekkel kapcsolatban legyünk óvatosak és ne dőljünk be ezeknek a trükköknek!
  • Szerviznehézségi szint: 7/10