Galaxy S6 középkeret csere 29.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A Samsung Galaxy S6 középkerete általában mechanikai sérülések (pl.: nagy nyomás) során hibásodik meg. A sérült, törött középső keret hibát okozhat a belső alkatrészek és a kijelző működésében is. A középső keret cseréje során a készülék hátlapját, akkumulátorát és SIM, valamint memóriakártyáját is eltávolítjuk, majd kicseréljük a sérült alkatrészt.

A cserélendő Samsung Galaxy S6 középkeret

Az alkatrész cseréjére általában akkor van szükség, ha a készülék egy erős fizikai behatás következtében elhajlott vagy más módon sérült. Ilyenkor ugyanis a Galaxy S6 kijelző elválik a kerettől és eleinte csak szimplán zavaró lazulás figyelhető meg, a későbbiekben azonban ennek következtében a kijelző teljes mértékben kiválhat a keretből, illetve a nem megfelelő elhelyezkedés következtében akár el is törhet.

Előfordulhat továbbá, hogy a Galaxy S6 középső keret sérüléséért egy a készülék kijelzőjét is darabokra törő leejtés vagy ütődés tehető felelőssé. Amennyiben a baleset során tehát nem csak a kijelző, hanem a kijelzőt  rögzítő középkeret is megsérül, nem elég csupán a Galaxy S6 kijelző cserét elvégezni, a fém középkeretet is cserélnünk kell.

A szerelés menete

Ahhoz, hogy a Galaxy S6 középkeret cseréjét elvégezhessük, mindenképpen el kell távolítanunk a készülék kijelzőjét - függetlenül attól, hogy az sérült-e vagy sem, - hiszen máskülönben nem cserélhető az alkatrész. Ezt követően a középkeretbe ágyazott és rögzített egyéb alkatrészeket kell óvatosan kiszerelnünk a telefonból, majd az új középkeretbe beszerelni.

A szerelés komoly szakértelmet kíván, ezért érdemes megbízható szakemberekre bízni a javítást, hiszen még egy hozzáértő számára is komoly precizitást és figyelmet igényel a javítási folyamat hibátlan elvégzése. Ezt követően újra összerakjuk a készüléket, majd leteszteljük azt, hogy ügyfeleink kezébe egy újfent tökéletesen funkcionáló készüléket adhassunk.

Pro tipp

  • Bár a Galaxy S6 középkeret kialakításának köszönhetően igen masszív, ha véletlenül elhajlik, célszerű azonnal szervizbe vinni, mielőtt a hibajel a többi alkatrész meghibásodását eredményezné.
  • Sok esetben a Galaxy S6 kijelző törését követő javítás során elengedhetetlen a középkeret cseréjét is elvégezni - amennyiben a szóban forgó alkatrész is megsérült, máskülönben az új kijelző is el fog pattanni a sérült keretben.