Galaxy S7 akkumulátor csere 16.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A Samsung Galaxy S7 akkumulátor cseréjére akkor van szükség, ha a készülék már csak egy másik elektronikai eszközhöz csatlakoztatva működik, és az USB-ről való eltávolítás után egyből ki is kapcsol.

Az akkumulátor 3000 mAh kapacitással bír, ami aktív használat mellett is legalább másfél napnyi üzemidőt biztosít a telefonnak. Csakúgy, mint az S6 modelleknél, ez az akkumulátor már nem cserélhető olyan könnyen, mint a korábbi szériák eseteiben. Ezért ha az alkatrész elromlik, mindenképpen érdemes felkeresni egy megbízható szervizt.

A cserélendő Samsung Galaxy S7 akkumulátor

A készülék egy picit vastagabb lett a tavalyi modellhez képest, ennek köszönhetően nagyobb teljesítményű akkumulátor került bele, így a telefon normál körülmények között akár 2 napot is kibírhat töltés nélkül.  Az AMOLED kijelzőnek köszönhetően pedig az a funkció sem ront sokkal az üzemidőn, hogy a kijelző lezárt állapotban is mutatja az időt és az akkukészültséget.

Ha azonban azt tapasztaljuk, hogy a telefon bizonyos töltöttségi szint alatt rohamos sebességgel kezd merülni, vagy ha nincs töltőn, egyből kikapcsol, ezek az akkumulátor meghibásodásának, elöregedésének biztos jelei. Az akkumulátor működésén sokszor szoftveres megoldásokkal is lehet javítani, de ha ez sem segít, az alkatrész cseréje jelenti az egyetlen megoldást.

A szerelés menete

Az akkumulátor cserét a hátlap eltávolításával kezdjük, amihez speciális eszközök szükségesek. Egy különleges csavarhúzóval eltávolítjuk az akkumulátor fedőlapját rögzítő csavarokat, majd az oldalsó gomb panelt és az alaplapot szedjük ki, így hozzáférünk a hibás akkumulátorhoz.

Pro tippek

  • A neten számos akkumulátorkímélő trükkről olvashatunk, érdemes ezeket tanulmányozni.
  • Ha végleg tönkrement az akkumulátor, óvakodjunk az ismeretlen eredetű alkatrészek beszerzésétől, mert ezek használata még akár nagyobb kárt is tehet a telefonban.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10