Galaxy S7 antenna modul csere 19.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A meghibásodott antenna modullal rendelkező Galaxy S7 telefonnal nem éred el a telefonos hálózatot, azaz nem tudsz a készülékeddel hívást fogadni, sem pedig hívást kezdeményezni. A hálózati kapcsolat problémájának több oka is lehet, így érdemes részletesen megvizsgáljuk a készüléket, mielőtt elkezdjük a munkafolyamatot.

A cserélendő Galaxy S7 antenna modul

Ahogy fent említettük a hálózati problémák több forrásból is adódhatnak. Habár manapság már az ország nagy része lefedett a szolgáltatók által biztosított hálózatokkal, mégis előfordulhat, hogy olyan helyen tartózkodsz, ahol nincs, vagy csak alig van térerő. Ehhez elég egy vastag fal mögé állnod, máris csökken a telefonod térereje.

Vizsgáld meg a telefonba csatlakoztatott SIM-kártyát is, ha törött, vagy karcolódott rajta a chip, elképzelhető hogy alkalmatlanná vált a hálózat elérésére. Amennyiben ezek a problémák nem állnak fent, és nem kapcsolódik a telefonod a hálózathoz, az antenna moduljának meghibásodására kell gondolnod.

Mivel az antenna modul a telefon hátlapja alatt található közvetlenül, így viszonylag jobban ki van a külső behatásoknak, ezért a meghibásodása is gyakori. A sérülékenységének csökkentését könnyen elérheted, ha a telefonodra vásárolsz egy minőségi Galaxy S7 védőtokot, ami nem csak a készülék hátlapjának a biztonságáért felel, hanem ütéselvezető képességének hála a belső alkatrészekről is leveszi a terhet.

A Galaxy S7 antenna modul csere menete

A Galaxy S7 antenna modulja közvetlenül a hátlap alatt található, így a cseréje viszonylag könnyebb folyamat, mivel nem kell szétbontanunk a teljes telefont, hogy elérjük azt.

A készülék tervezése során a Samsung figyelembe vette a vásárlók igényeit, igyekeztek az S7-et minél inkább vízállóra tervezni. Ennek érdekében a hátlap pontos és szoros illeszkedését ragasztóanyag felhasználásával segítették elő. Első lépésként ezt a ragasztóanyagot kell feloldanunk. Hőlégfúvó segítségével a hátlapot felmelegítjük, majd tapadókorongot ráhelyezve megemeljük. A keletkező résbe pengetőt ékelünk, majd további pengetőkkel elválasztjuk a még kötő ragasztóanyagot.

Ha ezzel végeztünk leemelhetjük a hátlapot, és már szemünk elé is kerül az antenna modul, amelyet 3 csavar rögzít a helyéhez. Ezektől megszabadítva kiemeljük az alkatrészt és újat helyezhetünk a telefonba. A készülék kerete és hátlapja közé újabb ragasztóanyagot helyezünk, visszaillesztjük a hátlapot, felmelegítjük a ragasztót, és erős nyomással hosszabb időn keresztül pihenni hagyjuk, hogy kellően megkössön. A munkafolyamat lezárása előtt leteszteljük a készüléket.

Pro tipp