Galaxy S7 csengő hangszóró csere 19.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Ha a hangszórón nem hallhatóak az értesítők és a lejátszott médiafájlok hangjai vagy a megszokottól gyengébb minőségben hallhatóak a hanganyagok, akkor a Galaxy S7 hangszóró cseréje javasolt.

A cserélendő Samsung Galaxy S7 csengő hangszóró

A telefon alján elhelyezkedő hangszóró modul és a benne lévő csengő hangszóró felelős a készülék hangjelzéseinek, különböző hanganyagok megfelelő minőségű lejátszására. Ha azt tapasztalod, hogy csak fülhallgatón keresztül hallhatóak például a médiafájlok hanganyagai, fülhallgató nélkül viszont megfelelő hangerő szint mellett sem hallhatóak, akkor valószínű, hogy meghibásodott a csengőhangszóró.
Általában akkor hibásodik meg az alkatrész, ha a telefon alja sérül meg, például, ha nagy magasságból az aljára esik, de ezen kívül egy beázás alkalmával is könnyedén meghibásodhat.

Bizonyos esetekben a hangszórónál lévő szennyeződések is gátolhatják a hang megfelelő terjedését, ezért érdemes időnként tisztítani. Ha viszont ezek után sem oldódik meg a probléma, akkor érdemes szakszervizben megnézetni a készüléket. A szervizben, ha a tesztek is a csengő hangszóró meghibásodását mutatják ki, akkor a Galaxy S7 csengő hangszóró cseréje fogja orvosolni a problémát.

Samsung Galaxy S7 csengő hangszóró csere menete

Ahhoz, hogy hozzá lehessen férni a Galaxy S7 hangszórómoduljához, el kell távolítani a hátlapját, amit először a gyári ragasztás felengedése miatt fel kell melegíteni egy hőlégfúvó segítségével. Ezután tapadókorongok és egy speciális műanyag célszerszám segítségével óvatosan eltávolítható az S7 hátlapja. Itt néhány csavar kiszerelése után kiemelhető a hangszóró modul. A csengő hangszóró cseréje után kezdődhet a Galaxy S7 összeszerelése és a hátlap visszaragasztása. A ragasztó szilárdulási ideje kb. 2-3 óra.

Pro tipp:

  •  Ha a Galaxy S7 hangjelzései vagy a lejátszott médiafájlok hanganyagai nem hallhatóak, akkor először győződjünk meg, hogy a készülék nincs néma  üzemmódban és a hangerő szintje megfelelő.
  •  Óvjuk a Galaxy S7 készüléket az ütődéstől, a beázástól
  •  Szerviznehézségi szint: 6/10