Galaxy S7 Edge beszéd hangszóró csere 19.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Ha telefonáláskor kevésbé vagy egyáltalán nem hallod a vonal másik végén beszélő felet, akkor elképzelhető, hogy meghibásodott, és ki kell cserélni a Samsung Galaxy S7 Edge beszéd hangszórót.

A cserélendő Samsung Galaxy S7 Edge beszéd hangszóró

Az alkatrész a telefon tetején, az előlapi kamera és a közelségérzékelő szenzor között kapott helyet. Mondanunk sem kell, hogy azért felelős, hogy telefonbeszélgetésekkor halljuk a vonal másik végén lévő felet, így ha ez az alkatrész meghibásodik, akkor kevésbé vagy egyáltalán nem halljuk a beszélgető társunkat. Ha viszont telefonbeszélgetéskor a telefont kihangosítva az alsó hangszórón keresztül megfelelően halljuk őt, akkor ez megerősíti a felső hangszóró meghibásodását.

Extrém nagy ütődés, nagy nyomás, beázás, esetleg szennyeződés is eredményezheti a meghibásodást. Bizonyos esetekben egy alapos tisztítás megoldást jelenthet a problémára, viszont ha ezek után sem működik hibátlanul az alkatrész, akkor ki kell cserélni.

Samsung Galaxy S7 Edge beszéd hangszóró csere menete

A cseréhez legelőször a hátlapot kell eltávolítani, melyet a gyári ragasztás miatt fel kell melegíteni egy hőfúvó pisztoly segítségével. A ragasztó felengedése után tapadókorong és egy vékony műanyag pengetővel óvatosan leválasztjuk a hátlapot a középkeretről. Ezt követően az antennamodul, és a vezeték nélküli töltőmodul, a csavarjaik eltávolítása után kiszerelhetőek, így hozzáférünk az alaplaphoz. Az összes csatlakozó eltávolítása után kiemelhető az alaplap, ezáltal már megfelelően elérjük a meghibásodott alkatrészt. Ezt is ragasztással rögzítették a gyárban, így enyhe melegítés után távolítható el. Az új, gyári Samsung Galaxy S7 Edge beszéd hangszóró beszerelése után kezdődhet az összeszerelés, mely a ragasztó szilárdulási idejéből fakadóan kb. 2,5-3,5 órát vesz igénybe.

  • Pro tipp:
  • Telefonbeszélgetés során győződjünk meg róla, hogy megfelelő legyen a hangerő szintje
  • Óvjuk a Galaxy S7 Edge készülékünket az extrém ütődéstől
  • Szerviznehézségi szint: