Galaxy S7 Edge csengő hangszóró csere 19.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Ha a készülék a megszokottnál rosszabb minőségben, vagy egyáltalán nem képes megszólaltatni a hanganyagokat, akkor valószínű, hogy a Galaxy S7 Edge csengő hangszóró csere szükséges, mert meghibásodott.

A cserélendő Samsung Galaxy S7 Edge csengő hangszóró

A hangszóró modul a telefon alsó részében kapott helyet, az USB csatlakozó bal oldalán. Feladata az értesítő hangjelzések és a hanganyagok megfelelő minőségű megszólaltatása. Ha meghibásodik ez az alkatrész, akkor csak a készülékre csatlakoztatott fülhallgatón keresztül hallhatjuk a különböző hanganyagokat, továbbá előfordulhatnak nem fogadott hívásaink, hiszen így azt sem halljuk, ha hívnak.

Általában akkor hibásodik meg ez az alkatrész, ha a telefon alja extrém módon megsérül (pl.: nagy magasságból, nagy erővel leesik).

Bizonyos esetekben a hangszórónál lévő szennyeződések is gátolhatják a hang megfelelő terjedését, ezért ajánlott időnként tisztítani. Ha viszont ezek után sem oldódik meg a probléma, akkor érdemes szakszervizben megnézetni a készüléket. Ha a tesztek is az alsó hangszóró meghibásodását mutatják ki, akkor az alkatrész cseréje fogja orvosolni a problémát.

Samsung Galaxy S7 Edge csengő hangszóró csere menete

Először el kell távolítani a hátlapot, amit a gyári ragasztás felengedése érdekében fel kell melegíteni egy hőfúvó segítségével. Ezt követően tapadókorongok és egy vékony, műanyag szerszámmal óvatosan eltávolítható az S7 Edge hátlapja. Itt néhány csavar kiszerelése után kiemelhető a hangszóró modul. Az új, gyári Samsung Galaxy S7 Edge csengő hangszóró modul cseréje után kezdődhet a Galaxy S7 Edge összeszerelése és a hátlap visszaragasztása. A ragasztó szilárdulási ideje kb. 2-3 óra, így a teljes szervizelési idő kb. 2,5-3,5 óra.

Pro tipp:

  • Óvjuk a Galaxy S7 készüléket az extrém ütődéstől
  • Ha a Galaxy S7 Edge hangjelzései vagy a lejátszott médiafájlok hanganyagai nem hallhatóak, akkor először győződjünk meg, hogy a készülék nincs néma üzemmódban.
  • Szerviznehézségi szint: