Galaxy S7 Edge előlapi kamera csere 19.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Amennyiben a front kamerával készített képek homályosak, életlenek, akkor valószínű, hogy meghibásodott. Ha az újra szoftverezés nem válik be, akkor ki kell cserélni a Galaxy S7 Edge előlapi kameráját.

A cserélendő Samsung Galaxy S7 Edge előlapi kamera

A front kamerával készített képek a minimális, de sokat jelentő fejlesztés következtében (a kamerában a korábbi f/1,9-es rekesznyílást f/1,7-re cserélték, így több fény jut a szenzorra) enyhe fényviszonyok mellett is képes a szép, minőségi képek készítésére. A gyár továbbá az éjszakai szelfik készítésére is gondolt, ezért sötét fényviszonyok mellett a fényképezés pillanatában felvillan a kijelző, ami az 5,5 hüvelykes méretének köszönhetően egy meghatározó fényforrás lehet az éjszakában.

Az 5 megapixeles fényképező meghibásodását gyakran a telefonra ható nagyobb fizikai erőhatások idézik elő, például kemény felületre való ejtéskor, rálépéskor, stb.
A rossz minőségű képekért gyakran a kamera területének szennyeződése, karcossága a felelős, ezért ezt mindenképpen érdemes ellenőrizni, ha viszont a selfie kamera területének tisztasága és karcmentessége után is rossz minőségűek a képek, akkor viszont a front kamera cseréje orvosolhatja a problémát.

Samsung Galaxy S7 Edge előlapi kamera cseréjének folyamata

Az alkatrész cseréjéhez el kell távolítani az S7 Edge hátlapját, melyet a gyártás során a telefon keretéhez rögzítettek egy speciális ragasztóval. Ezt követően a vezeték nélküli töltő modul, az antennamodul és a hangszóró modul kiszerelése után férünk hozzá a Galaxy S7 Edge belső alkatrészeihez. Elővigyázatosságból az akkumulátor szalagkábelét lecsatlakoztatjuk az alapról, ezután kezdődhet az cserélendő alkatrész szétcsatlakoztatása és kiszerelése. Végül az új, gyári 5 megapixeles, előlapi kamera beszerelését és csatlakoztatását követően, megkezdődhet a Galaxy S7 Edge összeszerelése és a hátlap visszaragasztása. A ragasztó száradási ideje kb. 2-3 órát vesz igénybe, ezért a teljes szervizelési idő kb. 2,5-3,5 óra.

Pro tipp:

  • Előfordulhat, hogy a selfie kamera felülete szennyeződött és ez okozza a homályos, életlen, rossz minőségű képek, ezért érdemes ellenőrizni a kamera lencse tisztaságát.
  • Szerviznehézségi szint: