Galaxy S7 Edge hátlapi kamera csere 29.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Ha a hátsó kamerával készített képek életlenek, foltosak, akkor valószínű, hogy meghibásodott. Ha az újra szoftverezés nem javít a helyzeten, akkor a Samsung Galaxy S7 Edge hátlapi kamera csere javasolt.

A cserélendő Samsung Galaxy S7 Edge hátlapi kamera

Az S7 Edge-ben ugyanaz az a 12 megapixeles kamera dolgozik, mint az S7-ben, mely gyenge fényviszonyok mellett is képes szép képeket készíteni, az 1,4 milliméteres pixeleinek köszönhetően. A Dual Pixel szenzor által a Galaxy S7 Edge kivételesen gyors autofókuszra képes, továbbá képstabilizátora tovább javítja a képek minőségét, akár kevés fény mellett is.

Ha homályosak, életlenek, zavarosak a hátlapi kamerával készített képek, akkor legelőször érdemes ellenőrizni a kamerát védő átlátszó lencse tisztaságát, sérülésmentességét. Ha tiszta és karcmentes a védőlencse, ennek ellenére a kamera továbbra is gyatra képeket készít, akkor az alkatrész meghibásodására gyanakodhatsz.
Előfordulhat, hogy a hátsó kamera meghibásodását az előlapi kamera nem megfelelő működése okozza.

A fényképező többek között akkor sérülhet meg, ha nagyobb magasságból leesik a készülék, tehát nagy ütésnek, esetleg nagy nyomásnak van kitéve.

Sok helyen a gyári minőségű utángyártott alkatrészeket is gyári alkatrészként árulják, de ezek élettartama gyakran rövidebb lehet. Mi csak a Samsung által gyártott alkatrészeket áruljuk és ezeket szereljük be a készülékekbe.

Samsung Galaxy S7 Edge hátlapi kamera csere folyamata

A cserélendő alkatrész az alaplapon kapott helyet, ezért legelőször el kell távolítani az S7 Edge hátlapját, melyet a gyártás során ragasztással erősítettek a telefon közép keretéhez. Egy hőfúvó pisztoly segítségével óvatos felmelegítés után, vékony, műanyag pengetővel leválasztható a hátlap. Ezután a vezeték nélküli töltő modul, az antennamodul és a hangszóró modul kiszerelése következik, így férünk hozzá a Galaxy S7 Edge belső alkatrészeihez. Az alaplaphoz csatlakoztatott összes szalagkábel (az akkumulátor, az oldalsó gombok, a hangszóró, a home gomb szalagkábelei, stb.) szétcsatlakoztatása után szerelhető ki az alaplap. Ezután a hibás alkatrész egy műanyag vékony fejű csavarhúzóval elválasztható az alaplaptól, majd az új, gyári 12 megapixeles hátlapi kamera beszerelése következik, utána pedig a végső fázis, a ragasztás és az összeszerelés. A ragasztó szilárdulási ideje kb. 2-3 óra, ezért a teljes szervizelési idő kb. 2,5-3,5 órát vesz igénybe.

Pro tipp:

  • Legelőször a kamerát védő átlátszó lencse tisztaságát és karcmenteségét érdemes ellenőrizni.
  • Szerviznehézségi szint: