Galaxy S7 Edge kijelző csere 74.990,- Ft Gyári kijelző 114.990 Ft | Felújított kijelző 74.990 Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Ha a Galaxy S7 Edge kijelzője megsérül például egy leejtés során, előfordulhat, hogy a kijelző összetörik és/vagy nem reagál az érintésre. Ilyenkor a Galaxy S7 Edge kijelző csere orvosolhatja a problémát. 

A cserélendő Samsung Galaxy S7 Edge kijelző

A Galaxy S7 Edge ívelt, 5,5 hüvelykes kijelzőjének technikai tulajdonságai közel azonosak az S7-be szerelt kijelzőével, a felbontása 1440 x 2560 pixeles, a pixelsűrűsége viszont a nagyobb képátló által kicsit nagyobb, 534 ppi.

Ha a készülék leeséséből, esetleg véletlen rálépésből vagy ráülésből adódóan megreped a kijelző előtt lévő üveglap, viszont az érintő panel és az LCD hibátlanul működik, akkor sem elegendő csupán a kijelző keretet cserélni. A Galaxy S7 Edge kijelző üvegét, érintő panelét és LCD-jét tehát kizárólag egyben tudjuk cserélni.

s8_kijelzo

Samsung Galaxy S7 Edge kijelző csere menete

A Galaxy S7 Edge kijelző cseréhez szinte az egész készüléket szét kell szerelni. A szervizfolyamat az S7 Edge hátlapjának eltávolításával kezdődik. A hátlapot felmelegítés után, a ragasztó felengedését követően speciális eszközökkel és technikával kell leválasztani a keretről, gondosan ügyelve, hogy a hátlap ne sérüljön meg. Ezt követően a vezeték nélküli töltő modul, az antennamodul és a hangszóró modul kiszerelése után hozzáférünk a Galaxy S7 Edge belső alkatrészeihez.

A szalagkábelek szétcsatlakoztatása után kiszereljük az alaplapot, valamint az akkumulátort. Mivel az kijelző keretet a gyárban speciális ragasztóval rögzítettek a középkerethez, ezért egy hőfúvó pisztoly segítségével felmelegítjük a ragasztást, majd egy vékony műanyag szerszámmal (pl.: pengető) óvatosan eltávolítjuk a kijelző keretet. Miután az LCD-t és az érintőpanelt leválasztottuk a kijelző keretről, következhet a Galaxy S7 Edge új, gyári kijelző beszerelése és a készülék összeszerelése. A ragasztó szilárdulási ideje kb 2-3 óra, ezért a teljes szervizelés kb. 3-4 órát vesz igénybe.

Pro tipp

  • A kijelzőt érdemes védőfóliával ellátni, a sérülések elkerülése érdekében.
  • Szerviznehézségi szint: 7/10