Galaxy S7 Edge közelségérzékelő csere 19.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Ha a kijelző nem sötétül el akkor, amikor telefonáláskor a füledhez tartod a készüléket, akkor meghibásodott a proximity sensor. Ilyenkor a Samsung Galaxy S7 Edge közelségérzékelő csere javasolt.

A cserélendő Samsung Galaxy S7 Edge közelségérzékelő

Ez az alkatrész felelős többek között azért, hogy telefonáláskor kikapcsolja a kijelzőt, így a Galaxy S7 Edge nem fogyaszt fölösleges energiát. Ha a szenzor azt érzékeli, hogy elvetted a füledtől a készüléket, akkor azonnal visszakapcsolja a kijelzőt. Különböző alkalmazások segítségével még hasznosabb funkciókra is képes, többek között be lehet állítani, hogy zsebbe vagy táskába téve automatikusan lezárja a kijelzőt, ha pedig kiveszed, feloldja, így például nem kell gombokat nyomogatni a képernyő feloldásához.

A proximity szenzor akkor hibásodhat meg, ha a készülék felső része vagy a teteje extrém nagy ütésnek vagy nyomásnak van kitéve, vagy egy előző sérüléskor keletkezett repedéseken beszivárog a víz, ami zárlatot okoz.

Legkönnyebben úgy tesztelheted az érzékelő megfelelő működését, ha telefonáláskor letakarod a kezeddel a készülék felső részét. Ilyenkor, ha megfelelően működik a szenzor, akkor a kijelző kikapcsol, ha pedig eltávolítod a kezed, akkor visszakapcsol. Ha a teszt során nem ezt tapasztalod, akkor valószínű, hogy meghibásodott, így az alkatrész cseréje orvosolhatja a problémát.

Samsung Galaxy S7 Edge közelségérzékelő csere menete

Első lépésként a Galaxy S7 Edge hátlapjának eltávolítását végezzük el, melyet a gyári ragasztás miatt fel kell melegíteni egy hőfúvó pisztollyal. A ragasztó felengedése után tapadókorong és egy vékony műanyag pengető segítségével óvatosan eltávolítjuk a hátlapot. Ezt követően az antennamodult, és a vezeték nélküli töltőmodult szereljük ki, így férünk hozzá a készülék belső alkatrészeihez. Mivel az alaplap alatt helyezkedik el a proximity szenzor, ezért az összes csatlakozó eltávolítása után kiemeljük az alaplapot. A gyárban ezt az alkatrészt is ragasztással rögzítették a középkerethez, így enyhe melegítés után lehet óvatosan eltávolítani. Az új, gyári Samsung Galaxy S7 Edge közelségérzékelő beszerelése után összeszereljük a készüléket. Az új ragasztás száradási ideje kb. 2-3 óra, így a teljes szervizelési idő kb. 2,5-3,5 órát vesz igénybe.

Pro tipp

  • Különböző védőtokok segítenek a készüléket megóvni az extrém nagy sérülésektől.
  •  Szerviznehézségi szint: