Galaxy S7 Edge középkeret csere 21.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Ha a készüléket extrém fizikai hatás éri, akkor a középső keret megsérülhet, ami a kijelző és a belső alkatrészek meghibásodásához vezethet, ilyenkor javasolt a Samsung Galaxy S7 Edge középkeret csere.

A cserélendő Samsung Galaxy S7 Edge középkeret

Mivel ez az alkatrész fémből van, így strapabíró, ennek ellenére bizonyos esetekben előfordulhat, hogy meghajlik, megsérül. Például, ha az S7 Edge nagy fizikai hatásnak lett kitéve, például ráléptek, ráültek, nagy távolságról esett a földre, stb. Ha sérült a Galaxy S7 Edge kerete, akkor a készülék belső alkatrészei veszélynek vannak kitéve, amik meghibásodása még több kellemetlenséget okozhat.

Abban az esetben, ha úgy sérült meg, hogy a kijelző nem rongálódott meg, csupán egy kis rés figyelhető meg a keret és a kijelző között, akkor eleinte csupán kis lazulásnak tűnik, később viszont a kijelző leválásához és töréséhez vezethet. Ha viszont a kijelző is darabokra tört, valamint a középső kereten is megfigyelhető akár egy minimális elváltozás is, akkor szükséges a fém keret cseréje is.

Samsung Galaxy S7 Edge középkeret csere menete

Mivel az S7 Edge alkatrészei a fém kerethez vannak hozzáerősítve, ezért a cseréhez magas szintű szervizelési tapasztalatra van szükség, hiszen a teljes készüléket szét kell szedni, az új vázra pedig át kell szerelni minden egyes alkatrészt.

Első lépésként a Galaxy S7 Edge hátlapját kell eltávolítani, melyet a gyárban egy speciális ragasztóval rögzítettek a vázhoz. Ezt követően a vezeték nélküli töltő modul, az antennamodul és a hangszóró modul kiszerelése után férünk hozzá a Galaxy S7 Edge alkatrészeihez. Az akkumulátor, az alaplap, az oldalsó gombok és az összes szalagkábel szétcsatlakoztatása után kiszereljük az alkatrészeket. Ezt követően a kijelzőt kell óvatosan leválasztani a sérült keretről, mely a hátlaphoz hasonlóan egy speciális ragasztóval van hozzárögzítve. Utána a home gombot és a mellette lévő érintő gombokat szereljük ki. A szerelés végső fázisában az új, gyári Samsung Galaxy S7 Edge középkeretre átszereljük az alkatrészeket, rögzítjük a kijelzőt és a hátlapot. A ragasztó száradási ideje kb 2-3 óra, ezért a szervizelés teljes ideje kb 3-4 órát vesz igénybe.  

Pro tipp:

  • Sok helyen árulnak speciális védőtokokat a Galaxy S7 Edge-hez, amik bizonyos szintig megvédik a telefont az ütődéstől, sérülésektől.
  • Szerviznehézségi szint: