Galaxy S7 Edge micro usb szalagkábel csere 21.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Ha a telefon nem reagál a hálózatról való töltésre vagy a számítógéphez csatlakoztatásra, akkor valószínű, hogy meghibásodott az USB aljzat. A Samsung Galaxy S7 Edge USB csatlakozó csere megoldást nyújt.

A cserélendő Samsung Galaxy S7 Edge USB csatlakozó

Mivel az aljzat nyitott, ezért könnyedén belekerülhetnek szennyeződések, akár kisebb „szöszök” vagy makacsabb zsíros szennyeződések. Ilyen esetekben a csatlakozó alapos tisztítása megoldhatja a problémát.

Ha az USB port vízzel érintkezik/ beázik, akkor könnyedén előfordulhat, hogy meghibásodik, hiszen nedvesség hatására a csatlakozó belseje korrodálódik, így nem tud megfelelő kapcsolatot biztosítani az aljzat és a kábel között, ezáltal nem reagál a hálózati töltőn keresztül való töltésre, és a számítógéphez történő csatlakoztatásra. Ebben az esetben az ultrahangos tisztítás jelenthet megoldást a problémára. Ha viszont egyik megoldás sem segít, akkor ki kell cserélni az alkatrészt.

Samsung Galaxy S7 Edge USB csatlakozó csere menete

Legelőször az S7 Edge hátlapját kell leválasztani a fém középkeretről, ezt követően az alaplapra csatlakoztatott összes szalagkábel lecsatlakoztatása után kiemelhető az alaplap, valamint az akkumulátor. Mivel az USB port magában foglalja a mikrofont és a home gomb két oldalán elhelyezkedő érintő gombokat, ezért az alkatrész cseréjéhez a kijelzőt is el kell távolítani. A Galaxy S7 Edge hátlapjához hasonlóan ragasztással van hozzáerősítve a fém középkerethez, így a leválasztási eljárás közel azonos a hátlapéval, viszont itt még óvatosabban kell eljárni, hiszen a kijelző sérülékenyebb, mint az S7 Edge hátlapja. A kijelző leválasztását követően hozzáférünk az érintő gombokhoz, melyek enyhe felmelegítés után leválaszthatóak a középkeretről, így már óvatosan eltávolíthatóak a cserélendő alkatrészek. A végső fázis az új, gyári Samsung Galaxy S7 Edge USB csatlakozó beszerelése és a készülék összeszerelése, valamint a kijelző és a hátlap ragasztása a középkerethez. A ragasztó szilárdulási ideje kb. 2-3 óra, ezért a teljes szervizelési idő minimum 3-4 órát vesz igénybe!

Pro tipp:

  • Ha nedvesség éri az USB aljzatot, akkor mielőbb érdemes kiszárítani, például egy hajszárító segítségével, ha nem segít, akkor érdemes egy ultrahangos tisztítást elvégeztetni
  • Ha szennyeződés miatt nem működik a, akkor egyalapos tisztítás is megoldást jelenthet a problémára
  • Szerviznehézségi szint: