Galaxy S7 fülhallgató jack csatlakozó csere 19.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Meghibásodott a jack csatlakozó, ha a készülékre csatlakoztatott fülhallgatón nem hallható a lejátszott médiafájl. A problémát a Galaxy S7 fülhallgató jack csatlakozó cseréje vagy tisztítása oldhatja meg.

A cserélendő Samsung Galaxy S7 fülhallgató jack csatlakozó

A fülhallgató jack csatlakozó a Samsung Galaxy S7 egyik nyitott része, ezáltal ide juthat be legelőször a nedvesség vagy a szennyeződés. Nedvesség hatására a csatlakozón belül oxidációs folyamatok léphetnek fel, aminek hatására a Galaxy S7 tudja érzékelni a fülhallgatót. Ezt általában egy ultrahangos tisztítással orvosolhatjuk. Ezen kívül különböző szennyeződések is feltapadhatnak az érzékelőkre, amik szintén megakadályozhatják a fülhallgató érzékelését. Ilyen esetekben érdemes kitisztíttatni a Galaxy S7 fülhallgató jack csatlakozóját.

Előfordulhat továbbá nagy nyomás vagy ütődés hatására a fülhallgató jack csatlakozó eldeformálódása, ebben az esetben ki kell cserélni az alkatrészt.

Samsung Galaxy S7 fülhallgató jack csatlakozó csere menete

A szervizfolyamat első fázisában az S7 hátlapját szükséges eltávolítani, amit a gyárban speciális ragasztóval rögzítettek a fém kerethez. A hőfúvóval való melegítés után tapadókoronggal és speciális műanyag célszerszámmal szakszerűen eltávolítható a Galaxy S7 hátlapja. Ezt követően a telefon alsó részérén lévő hangszóró modul kiszerelése után hozzáférünk a Galaxy S7 fülhallgató jack csatlakozójához, amit azonnal ki is cserélünk. Miután bekerült az új alkatrész megkezdődhet az összeszerelés, a ragasztás megszilárdulása miatt a szervizelési idő kb. 2-3 óra.

Pro tipp:

  • Ha a fülhallgatón keresztül nem hallhatóak a médiatartalmak hanganyagai, akkor legelőször győződj meg arról, hogy megfelelő a hangerő szintje
  • Óvd a Galaxy S7-et a beázástól és az ütődéstől, így elkerülhető a fülhallgató jack bemenet meghibásodása
  • Szerviznehézségi szint: 6/10