Galaxy S7 hangerő szabályzó szalagkábel csere 19.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Ha azt tapasztalod, hogy a Samsung Galaxy S7 készüléked nem reagál a hangerő szabályzásra, akkor a problémának két forrása lehet: az első, hogy maga a hangerő gomb hibásodott meg, vagy a hangerő gomb megfelelő működését biztosító szalagkábel. Mindkét esetben érdemes szakszervizhez fordulni a javítás elvégzéséhez. Szerencsésebb esetekben a probléma szoftveres úton is javítható.

A cserélendő Samsung Galaxy S7 hangerő szabályzó szalagkábel

Ahhoz, hogy készülékeden a hangerő szabályzó gomb megfelelően működjön, elengedhetetlen a szakadásmentes kapcsolat az alaplap és a hangerő szabályzó gomb között. A kapcsolatot a Galaxy S7 hangerő szabályzó szalagkábele valósítja meg. A szalagkábel meghibásodását beázás, nagyobb fizikai behatás (ütés, nyomás) idézhetik elő. Ha meghibásodik a szalagkábel, akkor a hangerő szabályzó gomb megfelelő működése érdekében ki kell cserélni a Galaxy S7 hangerő szabályzó gomb szalagkábelét.

Samsung Galaxy S7 hangerő szabályzó szalagkábel csere menete

Első lépésként a Galaxy S7 hátlapját kell eltávolítani, melyet a gyárban egy speciális ragasztóval erősítettek a középkerethez. Egy hőfúvó segítségével felmelegítjük a hátlapot, majd egy tapadókoronggal, egy speciális műanyag célszerszámmal és óvatos, szakszerű mozdulatokkal eltávolítjuk a Galaxy S7 hátlapját. Ezt követően a vezeték nélküli töltő modul, az antennamodul és a hangszóró modul kiszerelése után férünk hozzá többek között a Galaxy S7 alaplapjához és akkumulátorához.

A hangerő szabályzó szalagkábelt lecsatlakoztatjuk az alaplapról, majd kiszereljük. Ezt követően az új alkatrész beszerelése és csatlakoztatása után megkezdődhet a Galaxy S7 összeszerelése, mely után a hátlap új ragasztásának szilárdulási ideje 2-3 óra, így a készülék szervizelési ideje kb. 3-4 órát vesz igénybe.

Pro tipp:

  •         Óvd a Samsung Galaxy S7 készüléket a beázástól, ütődéstől, vagy nagy nyomástól.
  •         Szerviznehézségi szint: 6/10