Galaxy S7 hátlap csere 15.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Ha a hátlap nagyobb ütés vagy nyomás hatására megreped, esetleg betörik, akkor mielőbb javasolt a Galaxy S7 hátlap cseréje, ugyanis az alkatrész esztétikai szerepe mellett védelmi funkciókat is betölt.

A cserélendő Samsung Galaxy S7 hátlap

A Galaxy S6 és S7 előtti modellek hátlapjai még könnyedén lepattinthatóak voltak, viszont a Samsung az újabb modelleknél már a manapság elterjedt megoldást választotta, és speciális ragasztóval rögzítette a középkerethez a hátlapot. Ez többek között azért is hasznos, mert a készülék egy esetleges leejtéskor nem esik darabokra, így a hátlap jobban megóvja a belső alkatrészeket.

A Galaxy S7 hátlapját a Samsung speciális üvegborítással látta el, így exkluzív megjelenéssel és kellemes tapintással rendelkezik. Nagy ütés vagy fókuszált nyomás hatására azonban az üvegborítás megsérülhet, így amellett, hogy romlik az esztétikus megjelenése, előfordulhat, hogy a berepedt vagy betört hátlap sérülést okoz (például felsérti a kezed), ezért a Galaxy S7 betört, berepedt, pókhálós hátlapját érdemes mielőbb kicserélni.

A Samsung Galaxy S7 hátlap csere menete

A gyár egy speciális ragasztóval rögzítette a középkerethez a Galaxy S7 hátlapját, így először egy hőfúvó pisztollyal körbe felmelegítjük a hátlapot, hogy felengedjen a ragasztó. Ezt követően a hátlapra tapasztott tapadókorong és egy vékony, műanyag pengető segítségével óvatosan leválasztjuk a hátlapot a fém középkeretről. Ezután az új, gyári hátlapot ragasztással rögzítjük a fém középkerethez. Mivel a ragasztó szilárdulási ideje kb. 2-3 óra, ezért a teljes szervizelési idő 2,5-3,5 órát vesz igénybe.

Pro tipp

  •  Sok helyen árulnak különböző védőtokokat, melyek azon felül, hogy esztétikusak, jobban óvják a Galaxy S7 hátlapját a karcolódástól és a sérülésektől.
  •  Szerviznehézségi szint: 7/10