Galaxy S7 hátlapi kamera csere 25.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Ha azt tapasztalod, hogy a Galaxy S7 hátlapi kamerájával készített képek homályosak, életlenek, esetleg foltosak, akkor valószínű, hogy a meghibásodott Galaxy S7 hátlapi kamera cseréjére van szükséged.

A cserélendő Samsung Galaxy S7 hátlapi kamera

A Samsung a Galaxy S7-et 12 megapixeles hátlapi kamerával szerelte fel, mely gyenge fényviszonyok mellett is képes szép képeket készíteni, az 1,4 milliméteres pixeleinek köszönhetően. A Dual Pixel szenzor által a Galaxy S7 kivételesen gyors autofókuszra képes, továbbá képstabilizátora tovább javítja a képek minőségét, akár kevés fény mellett is.

A kamera meghibásodását többek között a nagyobb fizikai behatások idézhetik elő, ha például kemény felületre esik a készülék vagy nagy nyomásnak van kitéve, esetleg beázik. Ha meghibásodik a hátlapi kamera, akkor az elkészített fényképek homályosak, zavarosak lesznek, itt ott előfordulhatnak fekete foltok is. Elképzelhető, hogy csupán felületi szennyeződés került a kamera lencséjére, ezt érdemes ilyen esetekben megvizsgálni. Ha a kamera a lencse tisztasága ellenére is rossz képeket készít, akkor a Galaxy S7 hátlapi kamera cseréje orvosolhatja a problémát.

Samsung Galaxy S7 hátlapi kamera cseréjének folyamata

A hátlapi kamera cseréjéhez el kell távolítani az S7 hátlapját, melyet a gyártás során a telefon keretéhez rögzítettek egy speciális ragasztóval. Egy hőfúvó pisztoly segítségével óvatos felmelegítés után, egy speciális műanyag szerszámmal eltávolítható a hátlap. Ezt követően a vezeték nélküli töltő modul, az antennamodul és a hangszóró modul kiszerelése után férünk hozzá a Galaxy S7 belső alkatrészeihez. Elsőként az akkumulátor, az oldalsó gombok, a hangszóró, a home gomb, és a hozzá kapcsolódó összes szalagkábel szétcsatlakoztatása után szerelhető ki az alaplap. A hátlapi kamera közvetlenül az alaplapra van szerelve, így a szétcsatlakoztatás után elválasztható az alaplaptól. Ezek után az új 12 megapixeles, dual LED vakus hátlapi kamera beszerelését és csatlakoztatását követően megkezdődhet a Galaxy S7 összeszerelése.

Pro tipp:

  • Előfordulhat, hogy a hátlapi kamera felületi szennyeződése miatt homályosak a képek, ezért érdemes ellenőrizni a kamera tisztaságát.
  • Szerviznehézségi szint: 7/10