Galaxy S7 home gomb és ujjlenyomat-olvasó csere 19.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Ha a Galaxy S7 home gomb mozog, lötyög, vagy az ujjlenyomat-olvasó nem reagál az érintésre és nem olvassa le megfelelően az ujjlenyomatot, akkor a gomb szalagkábelének cseréje orvosolhatja a problémát.

A cserélendő Samsung Galaxy S7 gomb és ujjlenyomat-olvasó

A Galaxy S7 home gombjába a gyár egy ujjlenyomat-olvasót is beszerelt, mely rendkívül hasznos jellemzője az S7 biztonsági rendszerének. Nem kell kacifántos jelkódot vagy bonyolult számsort megadni minden egyes alkalommal, hanem ujjlenyomatunkkal könnyedén feloldhatjuk a Galaxy S7-et, viszont előfordulhat, hogy meghibásodik a home gomb és az ujjlenyomat-olvasó.

Az általánosnak mondható fizikai hatásokon, mint például a leejtés, rálépés, nagyobb nyomáson kívül, ha vizes újjal érintjük meg a Galaxy S7 home gomjbát, akkor is meghibásodhat a készülék. Ebben az esetben zárlatos lehet a belsejébe befolyt víztől, és könnyedén előfordul, hogy az ujjlenyomat- olvasó nem érzékeli ujjunkat, így nem oldja fel a készülék biztonsági rendszerét. Ebben az esetben a home gomb cseréje fogja orvosolni a kellemetlen problémát.

Továbbá, ha azt tapasztalod, hogy a Galaxy S7 home gombja enyhén lötyög és laza, akkor is érdemes megnézetnie egy hozzáértővel, a későbbi problémák elkerülése érdekében.

Samsung Galaxy S7 home gomb és ujjlenyomat- olvasó csere menete

Mivel a home gomb cseréjéhez az S7 hátlapját és kijelzőjét is le kell választani a középkeretről, ezért javasoljuk, hogy a cserét csak hozzáértő, tapasztalt szervizessel végeztesd el!

A szervizelési folyamat első lépéseként a Galaxy S7 hátlapját kell leválasztani a fém középkeretről egy hőfúvó, egy tapadókorong és egy műanyag pengető segítségével. Ezt követően az akkumulátor és az alaplapra csatlakoztatott összes szalagkábel lecsatlakoztatása után kiemelhető az alaplap, valamint a Galaxy S7 akkumulátora. A következő fázis a kijelző kiszerelése, mely a Galaxy S7 hátlapjához hasonlóan speciális ragasztással van hozzáerősítve a fém középkerethez, így a leválasztási eljárás közel azonos a hátlapéval, viszont itt még óvatosabban kell eljárni, hiszen a kijelző sérülékenyebb, mint az S7 hátlapja. Ezután már könnyedén hozzá lehet férni az ujjlenyomat-olvasóval ellátott home gombhoz, mely enyhe felmelegítés után leválasztható a középkeretről. Az új alkatrész beszerelése után következhet a Galaxy S7 összeszerelése.

Pro tipp:

  • Vizes kézzel lehetőleg kerüljük az S7 home gombjának érintését, hiszen könnyedén befolyhat az apró réseken a víz, ami zárlatot okozhat a home gomb elektronikájában.
  • Szerviznehézségi szint: 10/10