Galaxy S7 közelségérzékelő csere 19.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Ha a készülék kijelzője nem sötétül el, amikor telefonáláskor a füledhez tartod a készüléket, akkor valószínű, hogy a meghibásodott Galaxy S7 közelségérzékelő cseréje vált esedékessé.

A cserélendő Samsung Galaxy S7 közelségérzékelő

A közelségérzékelő felelős például azért, hogy telefonáláskor kikapcsolja a kijelzőt, így a Galaxy S7 nem fogyaszt fölösleges energiát. A szenzor érzékeli, ha a füledtől elvetted a készüléket (pl. a telefonálás végeztével), és azonnal visszakapcsolja a kijelzőt. Különböző alkalmazások által további hasznos funkciói lehetnek a közelségérzékelőnek, többek között be lehet állítani, hogy zsebbe vagy táskába téve automatikusan lezárja a kijelzőt, ha pedig kiveszed, feloldja. Ezzel a funkcióval például a gombok élettartamát lehet növelni.

A proximity szenzor a Galaxy S7 beszédhangszórója mellett balra kapott helyet, míg ellenkező oldalon az előlapi kamera található. Az alkatrész akkor hibásodhat meg legkönnyebben, ha a készülék felső része vagy a teteje nagyobb ütésnek vagy nyomásnak van kitéve, esetleg beázik. Legkönnyebben úgy tesztelheted a szenzor megfelelő működését, hogy a kijelző bekapcsolt állapotában a készülék felső részét közelről letakarod a kezeddel, ebben az esetben, ha megfelelően működik a közelségérzékelő, akkor a kijelző kikapcsol, ha pedig eltávolítod a kezed, akkor a kijelző visszakapcsol. Ha a teszt során nem ezt tapasztalod, akkor valószínű, hogy meghibásodott a közelségérzékelő, így az alkatrész cseréje orvosolhatja a problémát.

Samsung Galaxy S7 közelségérzékelő csere menete

Első lépésként az S7 hátlapjának eltávolítását végezzük el, melyet a gyári ragasztás miatt fel kell melegíteni egy hőfúvó pisztollyal. A ragasztó felengedése után tapadókorong és egy vékony műanyag pengető segítségével óvatosan eltávolítjuk a hátlapot. Ezt követően az antennamodult, és a vezeték nélküli töltőmodult szereljük ki, így férünk hozzá a készülék belső alkatrészeihez. Mivel az alaplap alatt helyezkedik el a proximity szenzor, így az összes csatlakozó eltávolítása után kiemeljük az alaplapot. A gyárban a közelségérzékelőt is ragasztással rögzítették a középkerethez, így enyhe melegítés után lehet óvatosan eltávolítani. Az új, gyári alkatrész beszerelése után kezdődhet a készülék összeszerelése. Az új ragasztás száradási ideje kb. 2-3 óra, így a teljes szervizelési idő kb. 3-4 órát vesz igénybe.

Pro tipp