Galaxy S7 rezgőmotor csere 12.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A Galaxy S7 rezgőmotor cseréjére abban az esetben van szükséged, ha a készüléked bejövő hívásokkor, vagy játék futtatásakor nem rezeg, pedig a beállításokban engedélyezted ezt a funkciót. Szervizünkben terheltségtől függően, rövid időn belül építjük a készülékedbe az új alkatrészt.

A cserélendő Galaxy S7 rezgőmotor

A rezgőmotor egy viszonylag régi alkatrésznek számít a telefonok történetében, még az okostelefonok előtti időszakra vezethető vissza. Nem véletlen, hiszen elhagyhatatlan alkatrész, ha út közben ér bejövő hívás, amikor a körülötted lévő zaj elnyomná a csengőhangod. Hasznos ez a funkció némított módban is, de manapság már a készülék visszajelzéseket is tud vele küldeni. Meghibásodása leggyakrabban beázásokhoz, illetve komolyabb ütődésekhez köthető.

A Galaxy S7 rezgőmotor csere menete

A telefont kikapcsoljuk, majd kijelzővel előre az asztalra fektetjük. Eltávolítjuk belőle a SIM-kártyát, és felmelegítjük a hátlapját. Tapadókorongot ráhelyezve felfeszítjük a hátlapot, majd a teljes és biztonságos eltávolítása érdekében vékony tárgyakkal, pengetőkkel választjuk el a kerettől.

Az akkumulátor és alaplap felett helyezkedik el az NFC antenna, illetve két további panel, amelyeket el kell távolítanunk. Az akkumulátor szalagkábelét lecsatlakoztatjuk az alaplapról, hiszen fontos a teljes áramtalanítás a szerviz alatt. A további csatlakozókat is leválasztjuk az alaplapról, majd kiemeljük a készülékből. A rezgőmotor alatta található, így már hozzá tudunk férni a hibás alkatrészhez, és cserélni tudjuk azt. Összeszerelés után leteszteljük a készüléket.

Pro tipp

  • A rezgőmotor erősségét sok esetben szoftveresen is lehet állítani, ha tompábban, vagy éppen erősebben rezeg a megszokottnál, érdemes a beállításokban keresgélni.
  • Egy komolyabb védelmet nyújtó tokkal elkerülheted a rezgőmotor meghibásodását.
  • Szerviznehézségi szint: 4/10