Galaxy S7 micro usb szalagkábel csere 21.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Ha a Galaxy S7 nem reagál a hálózatról való töltésre vagy a számítógépes szinkronizálásra, akkor valószínű, hogy meghibásodott az USB csatlakozó, ami általában beázás vagy porosodás, szöszösödés következtében valósulhat meg. A hibát a Galaxy S7 USB csatlakozó csere vagy tisztítás orvosolhatja.

A cserélendő Samsung Galaxy S7 USB csatlakozó

Az USB csatlakozó legkönnyebben vízzel való érintkezés után hibásodik meg, hiszen nedvesség hatására a csatlakozó belseje korrodálódik, így nem tud megfelelő kapcsolatot biztosítani az aljzat és a kábel között, ezáltal nem reagál a hálózati töltőn keresztül való töltésre, és a számítógéphez történő csatlakoztatásra. A Galaxy S7 USB csatlakozó továbbá szennyeződések hatására is meghibásodhat, hiszen ha porosodik vagy szöszösödikaz aljzat, vagy megsérülnek a készülék belsejében lévő szalagkábelek, akkor szintén nem fog tudni kapcsolatot létesíteni az USB kábellel. A Galaxy S7 beázását követő meghibásodást ultrahangos tisztítással javítjuk, a szennyeződések hatására meghibásodott port tisztítást követőn újra megfelelően működik majd. Amennyiben azonban nem ázott és nem szennyeződött az USB port, valószínűleg csak az alkatrész cseréje oldhatja meg a problémát.

Samsung Galaxy S7 USB csatlakozó csere menete

A szervizelési folyamat első lépéseként a Galaxy S7 hátlapját kell leválasztani a fém középkeretről egy hőfúvó, egy tapadókorong és egy műanyag pengető segítségével. Ezt követően az alaplapra csatlakoztatott összes szalagkábel lecsatlakoztatása után kiemelhető az alaplap, valamint az akkumulátor. Mivel az USB csatlakozó magában foglalja a mikrofont és a home gomb két oldalán elhelyezkedő érintő gombokat, ezért az alkatrész cseréjéhez a kijelzőt is el kell távolítani, mely a Galaxy S7 hátlapjához hasonlóan speciális ragasztással van hozzáerősítve a fém középkerethez, így a leválasztási eljárás közel azonos a hátlapéval, viszont itt még óvatosabban kell eljárni, hiszen a kijelző sérülékenyebb, mint az S7 hátlapja.

Ezt követően hozzáférünk az érintő gombokhoz, melyek enyhe felmelegítés után leválaszthatóak a középkeretről. Így már óvatosan eltávolítható a teljes USB csatlakozót. A végső fázis az új alkatrész beszerelése és a Galaxy S7 összeszerelése, valamint a kijelző és a hátlap ragasztása a középkerethez.
A ragasztó szilárdulási ideje kb. 2-3 óra, ezért a teljes szervizelési idő minimum 3-4 órát vesz igénybe!

Pro tipp:

  •  Ha nedvesség éri az USB csatlakozót, akkor mielőbb érdemes kiszárítani, például egy hajszárító segítségével
  •  Óvjuk a Galaxy S7-et a nagy fizikai hatásoktól (ütődés, nyomás)
  •  Szerviznehézségi szint: 7/10