Galaxy S8 akkumulátor csere 17.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A Samsung Galaxy S8 akkumulátora cserére szorul, ha a készüléked nem veszi fel a töltést, esetenként minden előjel nélkül kikapcsol, vagy érezhetően púposodott a hátlapja. Mivel a púposodás a belső alkatrészeknek is árthat, a hátlap, illetve kijelző töréséről nem is beszélve, érdemes elhoznod szervizünkbe a készüléked.

A cserélendő Galaxy S8 akkumulátor csere

A Samsung híres az erős akkumulátorairól. A Samsung Galaxy S8 esetében sem csalódtunk, a 3000 mAh teleppel működő széles kijelzős telefon intenzív használatnak kitéve legalább 5 órán keresztül képest életben maradni. Kevésbé intenzív használat során egy napnál is tovább bírja.

Az akkumulátor üzemideje elkerülhetetlenül csökken használat során. A kezdeti több mint egy napos üzemidő akár fél nappá is csökkenhet. Használattól függően ez 1-2 éven belül megtörténik. Szerencsésebb eset, ha az akkumulátor csak az üzemidő romlásával jelzi a problémát, ugyanis a hibás akkumulátorokban képződő gáz miatt púpossá válhat, ami hátlap és kijelző töréséhez, illetve a belső alkatrészek töréséhez vezethet.

A Galaxy S8 akkumulátor csere menete

A készüléket áramtalanítjuk, majd eltávolítjuk belőle a SIM-kártyát, memória kártyát. Egyenletesen melegítjük a hátlapját addig, ameddig az alatta található ragasztóanyag fel nem old. Ezután pengetők segítségével választjuk el teljesen a kerettől. Vákuumos tapadókorongot helyezünk rá, majd erőteljes mozdulatokkal eltávolítjuk. Természetesen az egész szervizfolyamat alatt vigyáznunk kell a telefon szerkezetére és vázára, mivel a külseje és belseje egyaránt kifejezetten sérülékeny. A hő hatására a sérülés esélye is megtöbbszöröződik, így nem ajánljuk az otthoni cseréjét.

Amint megszabadítottuk a készüléket a hátlaptól, eltávolítjuk a belső alkatrészeket fedő panel csavarjait, majd az NFC kártyával együtt emeljük ki őket a készülékből. Az akkumulátort a hátlaphoz hasonlóan erős ragasztóanyag tartja a helyén, így ezt is melegítenünk kell az eltávolításhoz. Miután feloldott a ragasztóanyag aláékelünk és pengetőkkel felpattintjuk. Az új akkumulátort rácsatlakoztatjuk az alaplapra, majd visszaépítjük az előzőleg kiemelt alkatrészeket. A szerviz végén leteszteljük, feltöltjük, majd lemerítjük a készüléket, hogy megbizonyosodjunk, tökéletesen működik a készülék.

Pro tipp

  • A telefon üzemidejét a használt programok is befolyásolják. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk jó pár lehetőséget, amellyel növelheted a telefon üzemidejét.
  • Előfordulhat, hogy hosszabb üzemidőt igényelsz, mint amit a Samsung Galaxy S8 nyújtani tud. Semmi akadály, egy külső akkumulátor töltővel megoldódik a problémád.
  • Szerviznehézségi szint: 7/10