Galaxy S8 beszédhangszóró csere 15.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A beszédhangszóró szolgáltatja a telefonhívásokkor hallható beszélgetőpartnered hangját. Abban az esetben, ha recsegve, tompán, esetleg egyáltalán nem hallod, de kihangosítva igen, a Samsung Galaxy S8 beszédhangszóró cserére szorul.

A cserélendő Galaxy S8 beszédhangszóró

A készülékbe szerelt két hangszóró közül a beszédhangszóró felel a telefonhívásokkor megszólaló beszélgetőpartnered hangjáért. Értelemszerűen ez az alkatrész a készülék felső részén található, a füledhez legközelebb eső részén.

Meghibásodása és javítása egyaránt széleskörű, sok különböző esettel találkoztunk már. Leggyakrabban különböző ütődések folyamán elcsúszik, elmozdul az alkatrész, ilyenkor tompán szól, vagy egyáltalán nem. Ha beázik a készüléked, oxidációs réteg keletkezhet a beszédhangszórón, ami szintén ronthat a minőségén. Ezekben az esetekben egyértelmű szervizelési eljárás a cseréje. Zsebkoszolódás olyan mértékben rakódhat le a hangszóró előtt, hogy az már tompítja a hangerőt. Ha a porszemek nem sértették fel a membránt, könnyen lehet, hogy egy alapos tisztítással orvosolható a probléma.

A Galaxy S8 beszédhangszóró csere menete

A beszédhangszóró cseréje előtt kikapcsoljuk a készüléket és kijelzővel lefelé az asztalra helyezzük. Hőlégfúvó segítségével hevítjük egyenletesen, addig, ameddig a ragasztó fel nem old. Habár a belső alkatrészeknek el kell viselniük ezt a hőt, a melegítés során az őket tartó ragasztóanyag feloldhat. Ennek hatására elmozdulhatnak, ami komoly következményekkel is járhat.

Vákuumos tapadókorongot használva választjuk el a kerettől a hátlapot, majd az ujjlenyomat-olvasó csatlakozóját lecsatlakoztatva eltávolítjuk a hátlapot. A belső alkatrészeket fedő kétrészes panelt kicsavarozzuk és kiemeljük. A beszédhangszóró az alaplap alatt van, így azt is el kell távolítanunk, a cseréjéhez.

Az akkumulátor csatlakozóját lecsatlakoztatjuk, így áramtalanítjuk a készüléket. Ezután az alaplaphoz csatlakozó kábeleket szintén lecsatlakoztatjuk, a csavarokat kicsavarozzuk és kiemeljük magát az alaplapot. A beszédhangszóróhoz ezután férünk hozzá, kiemeljük, és újra cseréljük. Az összeszerelés végén egy alapos tesztnek vetjük alá a készüléket.

Pro tipp

  • Ellenőrizd a hálózati kapcsolatot, mielőtt szervizünkhöz fordulnál. Előfordulhat, hogy a szolgáltatódtól fakad a probléma.
  • Ha zene, illetve videók lejátszása során tapasztalsz problémákat, a Samsung Galaxy S8 csengőhangszórója szorul cserére.
  • Szerviznehézségi szint: 7/10