Galaxy S8 csengő hangszóró csere 15.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Ajánlott szervizünkbe hoznod a készüléked, ha telefonhívások során nem csöng ki, és a telefonodon lévő multimédia tartalmakat tompán, recsegve játssza le. Ezekben az esetekben a csengő hangszórója hibásodott meg, amit terheltségtől függően, rövid időn belül cserélünk.

A cserélendő Galaxy S8 csengő hangszóró

A Samsung Galaxy S8-ban két hangszóró található. A csengőhangszóró, ami a lejátszott multimédia tartalmakért felel (ha oldalra fordítod a készüléked, akkor mindkét hangszóró stereo hangzásban szól). A másik a beszédhangszóró, ami telefonhívások során válik kulcsfontosságú szereplővé, ilyenkor ez szolgáltatja a beszélgetőpartnered hangját.

Meghibásodása több rétű lehet. Egy külső erőhatás során az alkatrész elmozdulhat, a csatlakozója megtörhet, ilyenkor recseghet a hangszóró, de rosszabb esetben néma marad. Csakúgy, ahogy a töltő csatlakozó esetében a porosodás itt is komoly problémákat okozhat. A porszemek megtapadva a membránon a lejátszott hangfájl frekvenciájára rezegnek, aminek következtében szintén recseg a hangszóró. Az apróbb porszemek kiszakíthatják a membránt, ekkor már nem elég egy alapos tisztítás az orvoslásához.

A Galaxy S8 csengő hangszóró csere menete

A Galaxy S8 csengő hangszóró eltávolítása nem jelent komolyabb nehézséget. Természetesen, ahogy az összes többi munkafolyamatot, ezt is precízen kell elvégezni, megfelelő tudás és célszerszám hiányában könnyű sérülést okozni a készülékben a csere közben.

Kikapcsoljuk a telefont és felmelegítjük a hátlapját. A folyamatot akkor fejezzük be, ha már felhevült annyira, hogy vékony tárgyak segítségével elválasztjuk a kerettől. Ekkor vákuumos tapadókorongot ráhelyezve választjuk el teljesen, majd az ujjlenyomatszenzor csatlakozóját lecsatlakoztatva elemeljük a készüléktől.

A belső alkatrészeket két részes panel fedi, aminek a felső részén az NFC csatlakozó, az alsó részén pedig a csengő hangszóró található. A felső panelt lecsavarozzuk és kiemeljük, ezután az alsó panelt szintén kicsavarozzuk. Miután eltávolítottuk, cseréljük a csengő hangszórót. A szerviz végén a készülék egy alapos teszten esik át.

Pro tipp