Galaxy S8 hátlapi kamera csere 19.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A Samsung Galaxy S8 hátlapi kamerájának meghibásodására utal, ha a készülékkel készített képek homályosak, a kamera nem képes fókuszálni, illetve maga az alkalmazás sem indul el. A probléma forrása több okból fakadhat, így a javítása is különböző lehet. Szervizünkben kivizsgáljuk a problémát, és javítjuk a hibás készüléket.

A cserélendő Galaxy S8 hátlapi kamera

A Galaxy S8, a Samsung okostelefon család legújabb zászlóhordozója, új lépcsőfokot jelentett a gyártónak. A telefon újítása leginkább a készülék külsején, pontosabban a kijelzőjén mutatkozik meg, de a belső hardverekre sem lehet panaszunk. Ilyen a hátlapi kamera is, ami a Galaxy S7 óta nem sokat változott, azonban tudása így is átlag feletti.

Meghibásodása sokrétű lehet. Egyrészt egy nagyobb ütés hatására a kamera eltolódhat, csatlakozója elszakadhat, ekkor a cseréje szükséges. Másrészt hosszabb használat során beporosodhat a lencséje, esetleg bepárásodhat, amit egy alapos tisztítással tudunk orvosolni. Előfordulhat még szoftveres hiba is, ilyenkor a kamera alkalamzás nem kapcsolódik be. Ebben az esetben szoftveres újratelepítésre van szükség.

A Galaxy S8 hátlapi kamera csere menete

A készüléket kikapcsoljuk, majd az asztalra helyezzük. Ha található benne SIM-kártya, vagy memória kártya, azokat eltávolítjuk, és hőlégfúvóval egyenletesen melegítjük. Erre azért van szükség, mert a hátlap tapadását ragasztóanyaggal oldották meg. A folyamatot addig végezzük, ameddig a ragasztóanyag felold, ekkor pengetőket ékelünk alá, és finom mozdulatokkal elválasztjuk a még kötő ragasztóanyagot.

Vákuumos tapadókorongot helyezünk a hátlapra, majd a pengetők és tapadókorong együttes erejével elválasztjuk a kerettől. Óvatosan kell dolgoznunk, hiszen az üveg hátlap könnyen törik, és az ujjlenyomat olvasóban sem szabad kárt tennünk. Miután eltávolítottuk a hátlapot, lecsavarozzuk a fedőpanelt, amin az NFC is található, majd melegítjük az akkumulátort. Ha a rögzítést szolgáló ragasztó feloldott, kipattintjuk. Az alaplapról lecsatlakoztatjuk a kábeleket, kiemeljük, ezután távolítjuk el a hátlapi kamerát. Összeszerelés után a telefon egy alapos teszten esik át, amely során megbizonyosodunk arról, hogy megfelelően működik.

Pro tipp